Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Шевченківському гаю триває святкування Великодня

Великдень багатий різноманітними народними звичаями. Усі ці звичаї відвідувачам пізнати пропонує Шевченківський гай. Сьогодні в Музеї народної архітектури та побуду продовжується «Великдень в гаю». Буде чимало цікавих майстер-класів, конкурсів, гаївок, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні святкування в Гаю розпочнуться з 14.00 год. Також у садибах та на галявинах Гаю буде кузня та козацька слобода, пасіка, гусочки, кролики, баранчики; виготовлення олії холодного віджиму в олійні.

Програма

21 квітня, понеділок 

14.00-19.00 год.

Гостей дійства вітатимуть дівчата, кроплячи водицею та промовляючи щирі побажання, дітки отримують у подарунок крашанки, а гурт автентичної музики «Коралі» запросить гостей до Кривого танцю стежинами Шевченківського Гаю!

Хор національної і духовної пісні «Вірли» продовжить святкування 25-ліття «Волочебним обрядом». На другий день свят від хати до хати ходив з музиками гурт людей співаючи риндзівки (великодні пісні), бажаючи господарям достатку, а дівчатам щасливої долі. Цей давній обряд у давніх хатах зазвучить по-новому із запальними музиками та із «Вірлами».

Подвір’я хати села Орявчик (1792 р.), хати села Тухолька, алея біля Орявчика

Великодні гаївки з «Люкс»

Хата с.Орявчик, 1860 р.– запрошуємо «До родини на Великдень», обрядово-театралізоване дійство, конкурс на найсмачнішу Паску, розповіді про традиції та обряди української родини

Подвір’я хати с. Либохора,1749 р.

Співаємо разом давні пісні з гуртом автентичного співу «Родовід» та запрошуємо долучитись до співу всією родиною!

Галявина біля церкви с. Кривка– запрошуємо всіх на Великодні забави з гуртом автентичної музики «Коралі», на патріотичні та народні пісні з хором «Вірли», на запальну забаву з гуртом «Йорий - клоц» а також взяти участь у конкурсі «Подаруй писанку милому»! Переможці та учасники отримають романтичні призи.

З Воскресінням Христовим привітає театр пантоміми спільноти « Благословення» Храму Володимира і Ольги.

Галявина хати с.Пилипець – хата Крайниково – «Середньовічна Тустань». Показові середньовічні бої, майстер-класи.

Хата с. Трійці

Арт-проект МБФ «Карітас України» - створюймо зміни разом!

Проект об’єднує майже 100 молодих людей з особливими потребами і відомих львівських митців з метою проведення спеціальних подій і створення святкових тематичних виробів - писанки, ляльки-мотанки, вироби з квілінгу, бісеру, тематично розмальовані горнята та інші сувеніри, цим самим привертаючи увагу до проблем соціалізації неповносправних людей в нашій країні.

З 16:00 до 20:00 год. запрошуємо усіх на урочисту програму святкування Великодня на Співочому полі!

«Пасхальне слово-поздоровлення» Владики Ігора (Возьняк), Архиєпископа і Митрополита Львівського.

«Великодній концерт» державної заслуженої хорової капели України «Трембіта».

Оксана Муха та державна заслужена хорова капела України «Трембіта» з програмою «Проект Івасюк».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ