Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Активіст "Правого сектору" виявився спортсменом з Києва

Затриманий у Слов'янську псевдо-активіст "Правого сектору" Віталій Ковальчук виявився фітнес-тренером з Києва, а до руху не має ніякого відношення. При цьому телеканали Росії показували його як учасника Євромайдану з Вінниці, який приїхав атакувати блокпости на Донбас, не знаючи, що там війна, повідомляють Подробиці.

 

Фото Віталіка Ковальчука виявили майже одразу - на сайті мережі столичних спортивних клубів Gymfit.

Представники "Правого сектору" вивісили в соцмережі вКонтакте скріншот сторінки тренера, щоб підтвердити: хлопець до них не має ніякого стосунку.

"Тренерський стаж - 3 роки. Молодий, амбіційний, комунікабельний. Життєве кредо: "Тільки вперед!" - так характеризують Ковальчука на роботі.

 

На сайті самого спорт-клубу Gymfit Віталій Ковальчук зник із числа команди тренерів. Хоча кешиована копія сторінки показує - ще 17 квітня такий тренер дійсно працював у фітнес-клубі на Шулявці. Але його фото фізично вилучили з офіційної сторінки.

При цьому одразу кілька світлин Віталія Ковальчука можна знайти на сторінках клубу в соцмережах.

"Правий Сектор" категорично спростував свою участь у перестрілці біля блокпоста в Слов'янську у ніч на 20 квітня, заявивши, що перебувають у підпорядкуванні українських силовиків.

 

При цьому один з лідерів "Правого сектору" Андрій Тарасенко повідомив pordobnosti.ua, що не знає активіста, якого показують на відео телеканали Росії.

"Це смішно виглядає, коли бойовик такий страшний у такому гламурному пальтечку. І сам по собі він такий на вигляд, що навіть мої діти його б не злякалися", - прокоментував Тарасенко.

В "Правому Секторі" також підкреслюють, що вони засуджують будь-які спроби спаплюжити світле свято Великодня.

 

При це військові експерти встановили, що один із трьох убитих у Слов'янську, якого називали бойовиком "Правого сектору", виявився місцевим мешканцем села Олександрівка Павлом Повелком.

СБУ України вважає, що стрілянину в Слов'янську у Великодню ніч ініціювали диверсанти.

У Слов'янську Ковальчука підозрюють у тому, що він брав участь 20 квітня в нападі на блокпост біля села Білбасівка, де під час перестрілки 3 людини було вбито, кілька – поранені.

Його використав російський канал Life News. Там неабияк побитий парубок "у гламурному пальтечку" розповідає, що він кілька місяців жив на Майдані Незалежності в Києву, де й познайомився зі членами "Правого сектору".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ