Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Джаз об’єднує: відомі музиканти їдуть до Львова на Alfa Jazz Fest

Незважаючи на непросту ситуацію в країні, музика об'єднує, дарує радість та надію, – зазначають організатори Alfa Jazz Fest. Фестиваль відбуватиметься у Львові впродовж 12-15 червня. Цьогоріч на трьох фестивальних сценах виступить більше 100 музикантів з 12 країн світу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, серед учасників – представники США, Великобританії, Бразилії, Німеччини, Австрії, Угорщини, Франції, Ізраїлю, Індії, України, Грузії та Росії. Вперше в Україні дадуть концерти гітарист і володар 4 премій Гремі Ларрі Картон, відомий американський джазовий музикант, тенор- і альт-саксофоніст та флейтист Чарльз Ллойд, бразильська джазова співачка, піаністка та композитор Еліан Еліаш.

«Дякую за можливість зіграти для українського народу – я збережу цей зворушливий момент у своєму серці. Музика – це мої натхнення і втіха. Коли ви чуєте її на живо, у душі з’являються свобода й інші дивовижні відчуття», – повідомляє у своєму відеозверненні Чарльз Ллойд.

Також поціновувачі джазу з усієї країни зможуть насолодитись грою американської джазової виконавиці, однієї з кращих джазових вокалісток свого покоління Ді Ді Бріджуотер, музикантів зі світовими іменами Трілок Гурту (Індія), Едді Аллена (США), Жан-Марі Ікай (Франція), Крістофа Лауера (Німеччина), Яна Белламі (Великобританія) та інших. Сцена біля Палацу Потоцьких залишається традиційно камерною, у той час як на площі Ринок звучатиме більш «драйвова» музика.

Однією із особливостей цьогорічного фестивалю буде й те, що українські музиканти не просто виступатимуть, а презентуватимуть свою творчість у спільних з іноземними музикантами проектах, що дасть поштовх для подальшої їх інтеграції у світовий джаз.

Долучаться до Alfa Jazz Fest і неджазові гурти, зокрема  «Бумбокс», який закриє фестиваль спеціально підготованою «навколоджазовою» програмою.

Окрім концертів, гостям запропонують насичену програму спеціальних заходів, а саме: благодійний пробіг «Джазова миля», майстер-класи зірок джазу, та джем-сешни музикантів. І, звісно ж, особливий натрій створить чарівна атмосфера міста Львова.

«Ми щасливі, що зможемо зіграти на Alfa Jazz Fest у Львові. Запрошуємо всіх на наш виступ, там і зустрінемось», – закликає до Львова у відеозверненні популярний угорський джаз-рок гурт Djabe.

Уже традиційно вхід на сцени, що на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких, – вільний. Проте, щоб потрапити на головну сцену Alfa Jazz Fest, що у парку культури ім. Б. Хмельницького, потрібно буде придбати квитки.

У рамках проведення фестивалю також відбудеться урочиста церемонія вручення однієї з найбільших музичних нагород у джазовій музиці – Alfa Jazz Music Awards.

Довідка

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно відбувається в червні у Львові. Уперше він відбувся в 2011 році. Організатор фестивалю – ТзОВ «Леополіс Джаз», творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. Щорічно фестиваль відвідує більше 40 тисяч гостей з України та іноземних країн. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ