Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політичним елітам України було вигідно маніпулювати виборцями – політолог

Політична еліта України була зацікавлена в маніпуляціях виборцями, але саме це призвело до поточної політичної ситуації в країні. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Юрій Кочевенко.

«Для нашої політичної еліти була важлива маніпуляція виборцем, коли за продуктовий пайок або пряму фінансову мотивацію він іде і голосує. Але якщо його освічувати, розвивати, він цього вже не робитиме, він почне ставити кандидату незручні питання, почне цікавитись програмою, біографією. Звичайно, ще вже значно ускладнює ці механізми, які були напрацьовані. Тому наша політична еліта в цьому зацікавлена не була. Але такими підходами вона заклала міну того розбрату і того негативу, який, нагнітаючись крапля за краплею, все ж таки акумулював і вилився в ті процеси, які сьогодні руйнують державу», - наголосив Кочевенко.

Він зауважив, що формування політичної свідомості в суспільстві потребує часу і зусиль. Але саме таким чином можна змінити підхід виборців до участі в електоральному процесі. «Виборця треба виховувати, він не може одразу стати свідомим, мудрим і розумним. Але таким виборцем важко маніпулювати», - зауважив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ