Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Львівській політехніці» презентують он-лайн-ресурс «Міграційна наукова платформа»

Сьогодні, 23 квітня, о 14:00 у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (ауд. 204) відбудеться презентація Міграційної наукової платформи, за участю ключових експертів з міграційних питань, науковців, представників громадських організацій, повідомила пре-служба Львівської міської ради.

Перша міграційна наукова платформа - це он-лайн-ресурс, на якому зібрано 300 основних академічних текстів останнього двадцятиліття по зовнішній українській трудовій міграції. Платформу створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Офіційними партнерами проекту є Лабораторія соціальних досліджень  у Львові та Громадська ініціатива «Європа без бар’єрів». Створення Платформи відбувалося при Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», у співпраці з Львівським національним університетом ім. Івана Франка та Інститутом народознавства НАН України.

Керівником проекту є Світлана Одинець, м.н.с. відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАНУ.

Основні учасники проекту - Ірина Ключковська, кад. пед. наук, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», Оксана П’ятковська, к.е.н., науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», Вікторія Володько, к.соц.н., інженер Центру моніторингу ЛНУ ім. І. Франка, Ганна Заремба, соціолог, лаборантка  відділу соціальної антропології ІН НАНУ. 

Окрім основних виконавців проекту, участь у презентації візьмуть: Дмитро Шульга, директор Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», Уляна Садова, д.е.н., проф., завідувач відділу Інституту регіональних досліджень НАН України, Ігор Марков, к.і.н., керівник відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, директор Лабораторії соціальних досліджень у Львові, Павло Хобзей, проректор з науково-педагогічної роботи Українського католицького університету, а також інші представники академічних середовищ, ключових громадський організацій у сфері української трудової міграції.

В академічній перспективі Платформа розширить можливості горизонтальних комунікацій дослідників між собою: зареєстровані учасники отримують не лише доступ до бази публікацій, але і можливість налагодити персональні зв’язки з іншими дослідниками, розпочати професійний діалог через написання рецензій на тексти колег і отримання відгуків на власне дослідження.

У політичній сфері Платформа може бути основою для подальшого налагодження системного зв’язку між міграціологами, урядовцями та журналістами, зокрема, для формування нових міграційних дискурсів та ефективної міграційної політики України. Проект сприятиме фаховому інформуванню профільних інституцій, відповідних Директоратів Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Міністерств внутрішніх справ та органів, що займаються питаннями міграції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ