Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Самооборона підтвердила, що була вимушена озброїтись електрошокерами

Львівська самооборона підтвердила, що її бійці озброєні електрошокерами у вигляді ліхтариків, однак заперечує факти їх застосування до порушників громадського спокою на «обливний понеділок». Про це в коментарі Гал-інфо розповів Валерій Веремчук, координатор Самооборони.

Бійці Львівської Самооборони, котрі спільно з міліцією, муніципальною дружиною «Охорона міста» та представниками інших громадських організацій патрулюють місто, справді мають у своєму арсеналі електрошокери, стилізовані під ліхтарик. «Ми купили електрошокери на прохання членів Самооборони, що патрулюють віддалені райони міста вночі, купили після інциденту, що стався в Шевченківському районі під час затримання грабіжників», - зазначив Валерій Веремчук.

За його словами, минулого місяця бійці Самооборони намагались затримати двох грабіжників, котрі пограбували дівчину. Озброєні злочинці завдали значні тілесні ушкодження патрульним, однак Самообороні вдалось затримати їх до прибуття наряду міліції. «Часто грабіжники озброєні ножами, травматичною зброєю тощо. Зрозуміло, що бійцям самооборони потрібні певні засоби для патрулювання міста», - зазначив Веремчук.

Нагадаємо, бійці Самооборони застосували електрошокери під час затримання великодніх обливальників на вулиці Січових Стрільців. А саме бійці Самооборони повалили двох порушників громадського спокою за допомогою електрошокерів на землю, заламали їм руки та затримали. Після нетривалої бесіди порушників відпустили.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ