Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У президентські перегони Тимошенко і Порошенка може втрутитись третій, - політолог

Президентська кампанія має двох фаворитів – це Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Однак ця президентська кампанія є нестандартною та вимагає нестандартних рішень із застосуванням нестандартних стратегій. Про це сьогодні, 23 квітня, в прямому ефірі програми громадського мовлення Львівського прес-клубу – «Прес-клуб-ГІТ» розповів політолог Геннадій Шипунов.

«Фаворити кампанії грають на одному електоральному полі. Це і змушує їх вдаватись до нестандартних кроків. Таким кроком є, наприклад, поїздки Тимошенко на схід країни як спроба освоєння нових електоральних зон, щоб залучити дезорієнтованих виборів Партії регіонів», - зазначив політолог.

Він додав, що в інформаційному просторі культивується образ Порошенка як безальтернативного кандидата та, фактично, переможця виборів.

За словами Геннадія Шипунова, впевненість у перемозі Порошенку дає соціологія.

Однак експерт прогнозує, що на кінець виборчої компанії можуть бути інші результати ніж нині дає соціологія.

Геннадій Шипунов не виключає, що у цю гонку двох може втрутитись і третій кандидат.

«Це буде та людина, яка зможе об’єднати дезорієнтований електорат сходу. Прорив може зробити Петро Симоненко. Є приклади парламентських кампанії, коли КПУ збільшувала кількість своїх прихильників вдвічі. Ця виборча кампанія будуватиметься на емоційному дискурсі», - зазначив політолог.

Він додав, що ключем до перемоги може стати ефективне розв’язання кризової ситуації на сході країни. Спроба такого розв’язання робить Юлія Тимошенко.

«Сергій Тігіпко може об’єднати довкола себе поміркований електорат Партії регіонів, тих, хто не хоче голосувати за комуністів», - додав Геннадій Шипунов.

Політолог додав, що Тимошенко йде на вибори із реваншистськими настроями.

Щодо Порошенка, то його поведінка ще під час подій на Майдані вже чітко окреслювала його президентські амбіції.

«Соцопитування його переконують, що він найбільш реальний кандидат. Інше питання – команди, які прийдуть з переможцем. Зростає вага посади прем’єр міністра. Важливо знати, хто прийде з ними», - наголосив Геннадій Шипунов.

Колаж ipress: Reuters/УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ