Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині меншає відмов від профілактичних щеплень

За останні 3 роки у Львівській області зменшується кількість відмов від профілактичних щеплень. Про це сьогодні, 23 квітня, на прес-конференції повідомила головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

За її словами, крива відмов за останні 3 роки йде на спад, тому що росте поінформованість населення про необхідність вакцинації.

Як зазначила Наталія Тімко, щороку в світі від інфекційних захворювань гине близько 13 млн дітей, з них 7,5 млн – від захворювань, проти яких нема вакцини, близько 4 млн – від хвороб, проти яких є вакцини. Водночас вона додала, що нині державним коштом в Україні забезпечується захист дітей від 10 інфекційних захворювань – гепатит В, туберкульоз, кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, краснуха, епідемічний паротит.

«Для того, щоби не було епідемій, масових захворювань, щоби діти не гинули від цих інфекційних захворювань, прошарок населення, який отримав профілактичні щеплення, повинен становити не менше як 95%. Тоді створюється так званий популяційний імунітет, коли збудник залишається в природі, але не зустрічає сприятливий організм, відтак не викликає захворювання»,– пояснила головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

За її словами, в нас таке охоплення коливається від 75 до 80%. Головний епідеміолог медичного департаменту ЛОДА додала: щороку через низький показник щеплень багато людей хворіє, і стаються навіть летальні випадки. «Так,торік на Львівщині зареєстрували 167 випадків захворювання на кір, 84 – на краснуху, 24 – епідемічний паротит, 49 – кашлюк…», – зазначила Наталія Тімко.

Нагадаємо, 24-30 квітня проходитиме Всесвітнійтиждень імунізації, метою якого є широка пропаганда вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ