Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові провокації на 9 травня можуть влаштовувати лише націоналісти, а не Росія, - Калинюк

У Львові провокації на 9 травня можуть влаштувати лише націоналісти, а з Росії сюди ніхто не приїде. Про це сьогодні, 23 квітня, в коментарі Гал-інфо повідомив голова Львівського антифашистського комітету Олександр Калинюк.

За словами Олександра Калинюка, цього року на 9 травня його організація підтримає ті заходи, які запланує ветеранська організація.

Він зазначив, що заявки на проведення заходів не подавав, також не планується проведення маршів чи парадів.

«Святкування буде відповідати тим засадам, які записані в чинному законодавстві», - сказав Олександр Калинюк.

Він додав, що святкування відбуватимуться на Пагорбі Слави у Львові, адже там поховані герої СРСР та визволителі Львова.

У те, що у Львові готують провокації на 9 травня, він не вірить.

«Хто буде влаштовувати, окрім наших націоналістів? Ніхто ніколи нічого не влаштовував, а вони у 2011 році звозили своїх депутатів навіть із сусідніх областей. Львівська міська рада тоді заборонила використання червоного прапора, і усі вони прийшли на Пагорб Слави начебто для того, щоб проконтролювати виконання рішення», - сказав Калинюк.

У версію, що у Львові можуть діяти російські диверсанти, він теж не вірить і вважає її абсурдною.

«Ну яка російська сторона? Ну хто приїде сюди влаштовувати провокації? Заради чого їхати? Це ж дурня!», - прокоментував озвучену нардепами версію Олександр Калинюк.

Натомість він вважає, що такі чутки поширюють для того, щоб не дати ветеранам та їхнім нащадкам можливість відсвяткувати День Перемоги.

Голова Львівського антифашистського комітету також не підтримує ідею перенесення святкування на Яворівський полігон, натомість він зазначив, що на полігон ветеранів можна повезти після урочистої частини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ