Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Торік на Львівщині кількість відмов від щеплень проти гепатиту В у пологових будинках сягнула майже 50%

Торік на Львівщині кількість відмов від щеплень проти гепатиту серед новонароджених (в пологових будинках) сягнула майже 50%. Водночас за той же період було зафіксовано 5% відмов батьків від щеплень проти гепатиту В щодо дітей віком до 1 року. Про це сьогодні, 23 квітня, на прес-конференції повідомила головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

За її словами, кількість батьківських відмов в пологовому будинку (до року дитину вакцинують тричі, вперше – в той же день після народження дитини) торік становила майже 50%. «Але ті діти отримують цей вакцинальний комплекс - проти гепатиту В завдяки тому, що є полівалентні вакцини…», – запевнила Наталія Тімко.

«Дуже часто мами думають, якщо в пологовому будинку чиїйсь дитині зробили щеплення проти гепатиту В, і вона пожовтіла, то це сталося через вакцину. Але це не правильно, тому що є гемолітична хвороба новонароджених і ціла низка інших причин. Пожовтіти від цієї вакцини неможливо, що більше про це говоритимемо, то буде менше відмов в пологовому будинку від цього щеплення…», – зазначила вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ