Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Я приїхав зробити з України Каліфорнію, - глава АТП

В України є величезний економічний потенціал, реалізація якого дозволить їй досягти такого ж успіху, як, наприклад, Каліфорнії.

Про це заявив глава Американської торгової палати Бернард Кейсі в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, в січні він "залишив Кремнієву долину в Каліфорнії і приїхав в Україну з метою перетворити країну в "східну Каліфорнію".

"Каліфорнія і Україна схожі за територією, населенням, розвитком таких секторів, як сільське господарство, харчова промисловість, інформтехнології, енергетика і навіть освоєння авіації і космосу, не кажучи вже про освоєння надр", - розповів Кейсі.

Він нагадав, що використання такого потенціалу "дозволило Каліфорнії наблизитися за рівнем ВВП до 10 провідних економік світу", що під силу і Україні.

Кейсі вважає, що грошей МВФ Україні має вистачити для стабілізації ситуації, а для економічного зростання слід не позичати гроші, а залучати інвесторів.

"Що потрібно українській економіці для росту? Капітал від стратегічних інвесторів, венчурний капітал, інституційні вкладення і вливання на рівні корпорацій і фірм в конкретні виробничі проекти", - вважає він.

Кейсі закликає інвесторів вкладати "в IT, аерокосмічну галузь, сільське господарство, харчову промисловість, енергетику, транспорт, логістику, видобуток мінресурсів".

"Використовуйте високий рівень освіти українців, працюйте по аутсорсингу, заводьте сюди свої дослідницькі потужності. Беріть участь в приватизації", - закликав він.

Кейсі поділився першими успіхами із залучення серйозних інвестицій в Україну.

Він розповів, що в Україні стартує "вже цього року довгостроковий спільний проект в аерокосмічній сфері з підприємствами Харкова і Дніпропетровська".

"Мова йде про комерційні розробки з освоєння космосу. Обсяг передбачуваних інвестицій - близько десяти мільярдів доларів, на кону створення тисяч нових робочих місць до 2020 року", - розповів Кейсі.

Такі ж проекти, за його словами, обговорюються у сфері електроенергетики, важкого машинобудування.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ