Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знову смердить, знову шукають винних

Під час Великодніх свят відновилися скарги львів’ян на неприємний запах у місті. Зокрема, у диспетчерську службу ЛМКП «Львівводоканал» зверталися мешканці центральної частини міста, вулиці Зеленої, Городоцької, мікрорайону Рясне, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми моніторимо скарги мешканців на неприємний запах в інтернеті на інтерактивній карті. Вже доволі тривалий час зауважень щодо неприємного запаху до нас не надходило. Однак, саме на Великдень ситуація погіршилася. Містом ширився неприємний запах, причину якого зараз ми не можемо ствердно визначити. Ми припускаємо, що відбулися несанкціоновані скиди висококонцентрованих органічних стоків, які спричиняють появу неприємних запахів. Відтак служба каналізаційного господарства відновила аналітичну роботу по дослідженню вмісту сірководню в контрольних колодязях підприємств», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Для дослідження вмісту сірководню використовують два газоаналізуючі прилади, які цілодобово здійснюють відбір газоповітряної суміші та передають результати аналізу через супутниковий зв'язок на сервер підприємства.

«Зважаючи на попередні результати використання приладів, можемо очікувати на пікове зростання вмісту сірководню в певні години доби. Це було дуже чітко видно на минулорічних графіках. Вміст сікроводню в повітрі періодично збільшувався в кілька разів, особливо у нічні години доби, у святкові та вихідні дні. Це свідчить лише про одне – якість каналізаційних стоків у ці години змінювалася», - розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

«Львівводоканал» закликає промислові підприємства міста ретельно стежити за технологічними процесами, щоб не допускати до скидів каналізаційних стоків з перевищеннями гранично допустимих концентрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ