Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Будівлі на Донбасі блокує тисяча сепаратистів (це 10 млн доларів)

В блокуванні адмінбудівель на Сході України беруть участь більше як тисяча осіб. Про це розповів у середу під час брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський.

За його словами, в приміщенні Донецької облдержадміністрації продовжують перебувати близько 500 таких громадян, біля будівлі - ще близько 100 осіб; приміщення Донецького міськвиконкому займають 20 осіб з проросійської організації "Оплот" у камуфляжному одязі, масках, з мисливською і автоматичною зброєю, повідомила gazeta.ua.

Донецький аеропорт, за його словами, зараз працює в штатному режимі.

У Горлівці залишається захопленим адмінбудинок міської міліції. Там знаходяться близько 20 чоловік, на даху міськуправління встановлений прапор РФ.

Крім того, 15 невідомих у масках і без зброї залишаються у приміщенні УСБУ в Горлівці. Є 2 блокпости, де перебувають близько 40 осіб.

"У Слов'янському міськуправлінні міліції перебувають близько 30 проросійськи налаштованих громадян, але доступ у будинок вільний, проїзди до міськуправління заблоковані барикадами, біля будівлі перебувають близько 80 осіб", - розповів Речинський.

Приблизно така ж кількість протестувальників розташувалися і в Слов'янському міському управлінні СБУ. Проросійськи налаштовані громадяни (близько 140 осіб) встановили 7 блокпостів.

У Краматорську в адмінбудинку міськуправління міліції продовжують перебувати озброєні люди в масках і камуфляжній формі, в приміщенні місцевого управління СБУ залишається група з 20 невідомих осіб.

Також продовжується блокування міськради Краматорська - біля будівлі перебувають близько 200 осіб.

Крім того, силовики підрахували, що периметр телевізійної вишки в Краматорську охороняють 10 людей з автоматичною зброєю. Раніше загарбники відключили трансляцію українських каналів на території області і поновили трансляцію російських.

У Луганську в приміщенні УСБУ продовжують перебувати близько 100 проросійськи налаштованих громадян, біля входу - до десятка, на прилеглій території споруджені три барикади, за які присутні не пускають представників правоохоронних органів.

Також повідомляється, що в Дружківці, Дебальцевому, Амвросіївці встановлені блокпости. За даними МВС, продовжується блокування будівель Єнакіївського, Маріупольського та Макіївського міськвиконкомів.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема заявив, що силові структури відновили антитерористичну операцію в Донецькій області.

Нагадаємо, влада Дніпропетровської області на чолі з бізнесменом Ігорем Коломойським пропонує від тисячі доларів за здачу зброї, а за передачу владі російських найманців по 10 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ