Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Український фонд соціальних інвестицій підтримує на Львівщині 27 мікропроектів

У рамках проекту „Сприяння розвитку соціальної інфраструктури”, який впроваджує Український фонд соціальних інвестицій за допомогою Гранту Уряду Німеччини, у чотирьох районах Львівської області – Буському, Кам’янка-Бузькому, Радехівському та Турківському – реалізують 27 мікропроектів в освітній та соціальній галузях, повідомила прес-служба Львівської облради.

Мікропроекти, подані на конкурс «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», були відібрані на засіданні Львівської обласної спостережної ради Українського фонду соціальних інвестицій.

Загальне фінансування проекту становить 33 млн грн. При цьому основна його частина – кошти німецької сторони. Передбачене також співфінансування з обласного бюджету та з боку громад.

Хід робіт із виконання проекту обговорили сьогодні, 23 квітня, у Львівській обласній раді на нараді під головуванням заступника голови Львівської обласної ради Валерія П'ятака. Участь у цьому заході взяли представники управлінь та відділів обласної ради та обласної державної адміністрації, а також представники Українського фонду соціальних інвестицій.

Директор Львівського відділення Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Шигірт поінформував учасників наради про хід реалізації проекту. За його словами, нині на завершальній стадії є підготовчі роботи, які полягали в обранні громадами об’єктів, на яких вони хотіли би виконати капітальні ремонти, а також подати проектно-кошторисну документацію. Разом з тим, громади мали вирішити питання про співфінансування робіт.

На цьому етапі виникли проблемні питання щодо реалізації одного з мікропроектів у Радехівському районі. Організаційно він виявився неготовим до фінансування, а тому за вимогами проекту центральний офіс у Києві зняв його з реалізації, а кошти, які були передбачені на цей об’єкт, перерозподілять на інші об’єкти.

Тепер, коли завершилися підготовчі роботи, розпочинається безпосередній етап реалізації проекту. Валерій П’ятак зазначив: «Літо та осінь – це період активної фази виконання ремонтних робіт на об’єктах. Саме тому вважаю, що це будуть якісні роботи, які виконуватимуть із залученням коштів громад. Середня сума фінансування робіт на об’єкті становить близько 1 млн грн. Звісно, це немале фінансування, а тому очікуємо, що роботи на всіх об’єктах, передбачені у проекті і дофінансовані з обласного бюджету, будуть завершені цього року».

У деяких районах уже розпочали роботи. Зокрема, у школах у селі Жовтанці та селищі Добротвір Кам’янка-Бузькому району.

Водночас Валерій П’ятак подав пропозицію про висвітлення на веб-сторінці Львівської обласної ради моніторингу стану виконання проекту. Тобто, на сайті буде розміщено інформацію щодо будівництва об’єктів, зокрема, – про те, що передбачається зробити, який підрядник, про обсяги фінансування, про графіки виконання робіт, тощо.

Валерій П’ятак також висловив переконання, що публічність сприятиме контролю і моніторингу, а також дасть можливість експертам та громадськості оцінювати якість виконання робіт та реалізацію проекту в цілому.

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ