Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині створили штаб національного Руху опору. Перше завдання – мирне 9 травня

На Львівщині створено штаб національного Руху опору, головним завданням якого стане протидія іноземній агресії, провокаціям і розпалюванню ворожнечі. До роботи у штабі залучили професійних військових, які знають як протистояти ворогу. Про це сьогодні, 23 квітня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина» Ігор Васюник.

«Зрозуміло, що Росія почала неоголошену війну проти України. Професійно підготовлені російські диверсанти спільно з місцевими сепаратистами діють у напрямку дестабілізації ситуації, кінцевою метою якої стане розкол України. Ситуацію на Сході вже не можна називати просто нестабільною, це фактично передвоєнний стан. Росія не поспішає виконувати умови Женевської угоди: роззброїти бойовиків і звільнити адмінбудівлі. Якщо цього не буде виконано, Україна має повне право застосувати жорсткіші методи боротьби та протидії терористам, аж до застосування збройних сил», - сказав нардеп.

Він також наголосив, що для України надзвичайно важливим є проведення президентських виборів.

Ігор Васюник наголосив на тому, що кампанія не буде звичною в умовах агресії і усі сили потрібно мобілізовувати на боротьбу з ворогом.

«Юлія Тимошенко вже оголосила, що не буде ніякої дороговартісної рекламної агітації та партійної символіки, а виборчі штаби переформатують у спеціальні мобілізаційні пункти "Національного руху опору» долучитися до цього вона аткож закликає й інших кандидатів у президенти», - додав нардеп.

Він додав: «Немає сенсу запускати рекламну кампанію на підтримку того чи іншого кандидата якщо є двоє головних кандидатів від демократичного табору і перемога кожного з них буде виграшем для України. Інше питання – прийняти рішення витратити матеріальні та людські ресурси не на агітацію, а на порятунок держави… Саме це ми і вирішили зробити. Юлія Тимошенко – єдиний кандидат, яка в цих умовах згорнула виборчу кампанію і займається захистом України. І закликала зробити те саме й інших кандидатів у Президенти України: згорнути виборчу кампанію та усі вивільнені від реклами кошти направити на оборону України».

За словами Ігоря Васюника, до роботи обласного штабу Руху опору буде залучено професійних військових, фахівців військової галузі та оборонних стратегів. Одним зі перших завдань мобільних груп стане недопущення провокацій 9 травня у Львові.

«У зв’язку з цим ми уже підготували звернення до керівників силових управлінь області, до голови ОДА, мера Львова та керівників обласних партійних організацій «Свободи» та «Удару», щоб об’єднати наші зусилля, скоординувати наші дії та не допустити можливих провокацій. Ми не повинні допустити, щоб потім брехлива пропаганда Путіна ліпила з Львова образ центру якогось там неофашизму».

Ігор Васюник пояснив, що мета структури – збереження територіальної цілісності та суверенітету України. Нова структура буде надпартійною і допомагатиме міліції та армії. Для цього у Львівській області будуть створені спеціальні мобілізаційні бригади.

Під роботу Руху опору було віддано партійні офіси «Батьківщини». На базі офісів партії створені мобілізаційні пункти, де всі охочі зможуть приєднатися до народного ополчення. У Львові цей пункт буде на вулиці Івана Франка, 16. Буде створено гарячу лінію, з допомогою якої можна буде записатися у ряди ополчення.

Координатор штабу, генерал-майор  Ігор Рєпін зазначив, що в рамках Руху опору відбудуться навчання персоналу під час якого народне ополчення отримає відповідні знання з урахуванням бойового досвіду для подальшого захисту держави від проявів агресії.

«Сьогодні надзвичайно важливо створити мобілізаційні пункти. Рух опору є патріотично-національних рухом. Усіх охочих запишуть до підрозділів руху. Коли будуть створені такі підрозділи ми координуватимемо дії та знайдемо можливості підготувати цих людей», – сказав Ігор Рєпін.

Він також додав, що навчання можуть відбуватись на Яворівському полігоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ