Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі вже втомлені від ситуації в Україні, - Туск

Українська криза продемонструвала необхідність європейської енергетичної солідарності. Про це заявив польський прем’єр Дональд Туск перед початком робочого візиту до країн Західної Європи. Під час відвідання Брюсселя, Парижа та Берліна голова польського уряду переконуватиме європейських лідерів у необхідності створення енергетичного союзу, який гарантував би членам ЄС енергетичну безпеку і незалежність від Росії.

Дональд Туск каже, що він також переконуватиме своїх співрозмовників у необхідності укладення постійної угоди щодо проблем України.

«Усі вже втомлені від ситуації в Україні. Я дуже не хотів би, щоб Європа звикла до поганих фактів в Україні. Думаючи про нашу безпеку, мусимо усвідомити, що криза в Україні може розвиватися по-різному і буде  тривалою. Вона матиме безпосередній вплив на безпеку Європи, зокрема енергетичну», – зазначає Туск.

За словами Туска, чотиристороння зустріч у Женеві не принесла очікуваних результатів.

«Практичні наслідки зустрічі у Женеві пригнічують. Якщо йдеться про дії Росії в Україні, то, на жаль, збуваються песимістичні прогнози щодо справжніх намірів Росії на східних і південних територіях України. Росія та люди, які здійснюють російську політику в Україні, дедалі більше наближають нас до того прикрого фіналу, яким є або може бути розпад України. Здається, наміри Росії досить прозорі», – наголошує Дональд Туск.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ