Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністри оборони України та Польщі створюють українсько-польсько-литовську миротворчу бригаду

Учора, 23 квітня, Львів відвідав міністр оборони Польщі Томаш Семоняк. Керівники українського й польського оборонних відомств обговорили створення українсько-польсько-литовської миротворчої бригади. Про це пише "Німецька хвиля".

Польський міністр оглянув навчальну базу Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного й обговорив деталі створення бригади, куди б мали увійти військовослужбовці Литви, Польщі та України. Певна співпраця вже налагоджена, адже батальйон миротворців трьох країн тривалий час задіяний у виконанні миротворчої місії в Косово. Тепер сторони хочуть кількісно і якісно розширити формування.

"Миротворча бригада виконуватиме місію у гарячих точках країн, де треба забезпечити спокій, - заявив у Львові в.о. міністра оборони України Михайло Коваль. - Наші колеги пішли набагато вперед. Нині ми плануємо співпрацю на три наступні роки". Йдеться про формування миротворчої бригади до трьох тисяч осіб. Батальйон у Косово зараз нараховує кілька сотень миротворців, уточнив у розмові з DW керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

Виступаючи на брифінгу в Львові, керівник українського оборонного відомства прокоментував й актуальні події в східних областях. Він зауважив, що ситуація на сході країни є важким випробовуванням для народу й армії, "з якої армія вийде зовсім іншою".

Коваль практично анонсував реформування армії: "Ми аналізуємо всі помилки й перемоги, зробимо висновки. Ми практично переформатуємо армію, щоб вона стала більш сучасною і справді мобільною".

dw.de

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ