Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Три роки «умовно» отримав інспектор ДАІ, який спричинив аварію з потерпілими

Набрав законної сили вирок Шевченківського районного суду м. Львова, яким колишнього працівника ДПС ДАІ ГУ МВС України у Львівській області визнано винним у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.286 КК України та засуджено до 3 років позбавлення волі із випробувальним терміном 1 рік, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Довідка. 

Досудовим розслідуванням з’ясовано, що інспектор ДПС ДАІ, керуючи транспортним засобом, рухаючись по автодорозі Львів – Брюховичі у напрямку м. Львова, здійснив обгін автомобіля марки ”ВАЗ-21099”. Під час наближення автомобіля до перехрестя з дорогою, що веде у с. Збиранка Жовківського району Львівської області, автомобіль «ВАЗ-21099» наздогнав автомобіль під керуванням інспектора ДПС ДАІ та почав притискати його до правого краю узбіччя дороги. В свою чергу інспектор ДПС ДАІ усвідомивши, що у вказаний момент виникла небезпека для його руху, будучи зобов’язаним негайно зменшити швидкість аж до зупинки транспортного засобу, продовжив свій рух. В подальшому, внаслідок своїх необдуманих дій, зачепив трав’яний покрив правого краю автодороги, звідки виїхав на зустрічну смугу проїзної частини, внаслідок чого допустив кутове зіткнення з автомобілем марки «Volkswagrеn-Golf».

В результаті зазначеної дорожньо-транспортної пригоди малолітній пасажир 2003 року народження, який перебував в автомобілі марки ”Volkswagеn-Golf”, отримав тяжкі тілесні ушкодження за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

Інспектор ДПС ДАІ повністю визнав свою провину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та щиро розкаявся.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ