Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Активісти вимагають від НБУ позбавити Сбербанк Росії та ВТБ ліцензій. Фото

Понад двадцять активістів громадської ініціативи «Бойкот російських товарів» пікетували Національний банк України у Львові з вимогою позбавити ліцензій Сбербанк Росії, ВТБ та низку інших банків.

Під час акції активісти тримали плакати «Бойкот товарам окупантів», «Не фінансуй окупантів» тощо. Вони вигукували «Слава Україні – героям слава!», «Слава нації!».

Також активісти виготовили декілька десятків паперових літачків, на яких написали «ВТБ», «Сбербанк», «окупанти». Під час акції їх запустили в напрямку НБУ. Галина Мороз, координатор ініціативи «Бойкот російських товарів», пояснила: «Фінансуючи банківську систему Росії, ми підтримуємо військову агресію проти України. Такі літачки, як у нас паперові, можуть прилетіти до нас справжні, наробити багато лиха та забрати життя в Українці».

Як пояснили в коментарі Гал-інфо організатори акції, вони вимагають від НБУ позбавити ліцензій фінансові установи, що фінансують сепаратистів на Сході та Півдні України. «Є багато журналістських розслідувань, що підтверджують фінансування сепаратистів на Сході низкою банків, - зазначила Галина Мороз, - Сбербанк Росії та ВТБ – державні банки Росії, їх фінанси напряму йдуть на фінансування російської армії».

За її словами, Національний банк України вповноважений відкликати ліцензії на ведення фінансової діяльності в Україні в тих, хто веде підривну діяльність проти України. «Оскільки ці банки ведуть діяльність, направлену проти України, то цим повинні зацікавитись як НБУ, так і СБУ. Тому ми звертаємось до Нацбанку з вимогою позбавити ліцензії ті фінансові установи, що займаються сумнівною діяльністю та фінансують заворушення на Сході країни», - зазначила Галина Мороз.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ