Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щодня 8-10 автоцистерн перевозять інфільтрат з Грибовицького сміттєзвалища до очисних споруд

14 квітня влада Львова подала заявку до скандинавської інвестиційної компанії «Нефко» на проект вартістю 7,5 млн грн, який передбачає будівництво трубопроводу для відводу інфільтрату з Грибовицького сміттєзвалища до міських очисних споруд. Про це у коментарі Гал-інфо повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль.

«Це кошти, які у вигляді позики ми плануємо залучити під муніципальні гарантії на КП «Збиранка» для будівництва трубопроводу для відводу інфільтрату до міських очисних споруд»,– пояснив він.

За словами Сергія Кіраля, цей проект є частиною загального проекту закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

«Нині там накопичилось вже понад 50 тис. куб. м. інфільтрату. Щодня 8-10 машин в цистернах перевозять його на очисні споруди. Щомісяця на це витрачають близько мільйона гривень»,– зазначив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР.

Як пояснив Сергій Кіраль, окупити вартість проекту з будівництва трубопроводу можна буде за рахунок зменшення витрат на перевезення інфільтрату. Водночас він додав, що реалізовувати його планують вже цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ