Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через антисанітарію звільнили 5 працівників школи-інтернату №2 у Львові

Через порушення санітарних норм в харчоблоці звільнили 5 працівників львівської школи-інтернату №2, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також замінено адміністрацію закладу та працівників кухні, в першу чергу, змінено шеф-кухаря. Як зазначила начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна, після зміни керівництва та працівників закладу, відбулись суттєві, позитивні зміни.

«Після перевірки ми виявили порушення санітарних норм та вимог по організації харчування, зокрема було помічено надщерблений посуд, був бруд в приміщенні харчоблоку – це недопустимо. Згодом були звільнені працівники, які відповідають за харчування в школі-інтернат, а також адміністрація закладу, 10 людей отримали догану.

Коли проводили повторну перевірку, ми відзначили дуже серйозні зміни в організації харчування, в першу чергу, буквально за тиждень роботи новий шеф-кухар інтернату прийшла до мене зі своїми ідеями та пропозицією зміни меню на більш домашню кухню та з пропозиціями додати кондитерський сектор. Нове меню було підготовлене та відправлене на затвердження до санепідемстанції», - зазначила Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

«Такі порушення були виявлені також і в деяких інших навчальних закладах. Варто зазначити, що останнім часом багато батьків стали активнішими, долучаються до проблем харчування в школах, адже ця тема є дуже важливою.

Хочу подякувати небайдужим батькам, які повідомляють про порушення, а після цього ми спільно виїжджаємо в заклад. Також хочу подякувати журналістам, які долучаються та перевіряють стан харчування в школах.

Наприклад, нещодавно журналісти виявили порушення в школі №2, після чого директора школи було притягнено до дисциплінарної відповідальності, а також наказом по управлінню освіти директорів двох шкіл було зобов’язано розірвати договір про надання послуг з харчування з фірмою-постачальником, яка надавала послуги не тільки школі, де виявлені порушення, а й ще в одному навчальному закладі Львова», - додала Галина Слічна.

«Я звертаюсь до громади та прошу її активно допомагати нам у виявлені таких порушень. Якщо будемо спільно робити цю справу, то наші діти зможуть відмінно харчуватись. Такий контроль має бути, тому до кінця квітня усі керівники навчальних закладів Львова повинні створити наглядові батьківські ради, які будуть слідкувати за організацією харчування у школах», - наголосила Галина Слічна. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ