Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львів’ян застерігають від купівлі продуктів у стихійних місцях

На тлі загострення епізоотичної ситуації, зокрема щодо Африканської чуми свиней, лептоспірозу, львів’ян закликають не купувати продукти на стихійних ринках. Адже там торгівля сільськогосподарською продукцією здійснюється без забезпечення необхідних умов її реалізації та здійснення контролю за її безпечністю та якістю. Така ситуація несе пряму загрозу виникнення та розповсюдження серед населення інфекційних та інвазійних захворювань, харчових токсикоінфекцій, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вуличну торгівлю, часто влаштовують не самі селяни, виробники сільськогосподарської продукції, а перекупники. Такі особи не можуть надати жодних документів про походження даного товару та пройти контроль щодо його якості та безпечності. Також дані особи не гребують заради заробітку реалізовувати недоброякісну продукцію, яка за результатами проведених перевірок не допущена до реалізації на ринку, а також здійснюють торгівлю фальсифікованою продукцією, зокрема молочної групи, додаючи до неї невластиві інгредієнти, в тому числі небезпечні для здоров’я людей. Одним з факторів поширення вуличної торгівлі залишається небажання торгуючими сплачувати відповідно встановлену плату за надання ринкових послуг та здійснення ветеринарно-санітарної експертизи.

Аби убезпечити мешканців міста від ризику купити небезпечний продукт, міська влада вже тривалий час системно працює над припиненням несанкціонованої торгівлі у м. Львові. Але для повної ліквідації несанкціонованої торгівлі необхідна і всебічна підтримка громади, бо попит породжує пропозицію», - зазначили у відділі торгівлі управління економіки ЛМР.

Управління Ветслужби у м. Львові наголошує, що продукти, зокрема м'ясні та молочні, мають продаватися в спеціалізованих магазинах або на спеціально обладнаних ринках, де забезпечуються заходи по дотриманні належних санітарних заходів  утримання території та торгових місць, торговці забезпечуються засобами вимірювальної техніки, торгівельним інвентарем (лотками, ножами, виделками, лійками, тощо), санітарним одягом (халатами, фартухами, нарукавниками), надаються кваліфіковані послуги розрубу м’яса та працюють усі відповідні служби, що перевіряють продукцію, починаючи з м’яса та риби, а закінчуючи крупами та фруктами.

За інформацією відділу торгівлі управління економіки ЛМР, у період з 1 до 23 квітня цього року було проведено 202 рейди щодо ліквідації стихійної торгівлі. В результаті складено 19 адмінпротоколів, до судів скеровано 15 матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ