Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

Львівське міське управління Держсанепідслужби у Львівській області повідомляє, що у Львові захворюваність на гострі кишкові інфекції залишається нестійкою. За І-й квартал 2014 року сумарна кількість гострих кишкових захворювань зросла з аналогічним періодом минулого року на 21,3%. Діти віком до 17 років становлять 60% від усіх захворілих, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Часто захворювання на кишкові інфекції стає наслідком вживання продуктів харчування, придбаних на стихійних ринках, у місцях несанкціонованої торгівлі, при вживанні продуктів, що пройшли недостатню термічну обробку. Більшість спалахів виникає внаслідок недотримання санітарно-гігієнічних вимог, залучення носіїв кишкових інфекцій до приготування страв. А ще, це період відзначення масових урочистостей, мандрівок та подорожей, активного відпочинку на природі та біля річки, без дотримання правил гігієни. Збудниками кишкових інфекцій можуть бути різноманітні віруси, бактерії та їх токсини.

Сприйнятливість людей до кишкових захворювань досить висока. Особливо часто вони спостерігаються у дітей, тому що в малят і захисні сили слабші, і гігієнічні навички ще недостатні», - зазначають у Львівське міське управління Держсанепідслужби у Львівській області.

Щоб запобігти гострим кишковим захворюванням, Львівська міська рада та Львівське міське управління Держсанепідслужби у Львівській області міста просять дотримуватися простих санітарних правил:

1.Не купуйте продукти у невстановлених місцях торгівлі та на стихійних ринках.

2.Перед їжею і після відвідин громадського транспорту, туалету ретельно мийте руки з милом.

3.Перед вживанням свіжі овочі та фрукти слід ретельно мити і обдавати окропом.

4.Ретельно смажте (проварюйте) продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морепродукти.

Виконання цих простих порад допоможе уникнути гострих кишкових захворювань та зберегти Ваше здоров’я і здоров’я Ваших близьких.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ