Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Без співпраці з громадою довіри до міліції не буде, - Юрій Мартинюк

Таку позицію висловив представник Народної самооборони Львівщини, депутат Львівської міської ради від УДАРу Юрій Мартинюк, коментуючи призначення першим заступником начальника Львівського обласного управління міліції, яке відбулось цього тижня. Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»/

Зокрема, ударівець висловив здивування, що такі надзвичайно важливі призначення в черговий раз відбуваються без обговорення, всупереч домовленостям, які були досягнуті раніше,а також запевненням міністра МВС про узгодження з громадськістю кандидатур на посади в міліції.

«Це якось дуже дивно, враховуючи останні події, - зазначив Юрій Мартинюк, - коли призначається перший заступник керівника обласного управління МВС без інформування про це громадськості, яку навіть не повідомили про сам факт такого призначення та представлення. Крім цього, доволі дивною є ситуація, коли відбувається призначення заступника керівника головного міліціонера Львівщини, в той час, коли ще у свої повноваження не вступив начальник головного управління МВС області».

Юрій Мартинюк підкреслив, що Самооборона Львівщини наполягає на тому, щоб усі кандидати на вищі керівні посади у силових відомствах обов’язково проходили відповідну люстрацію, а інформація про наміри щодо представлень та призначень на ці посади була оприлюднена для громадськості заздалегідь.

«Лише за таких процедур громада може довірити питання свого захисту силовикам, зможе довіряти міліції та, відповідно, говорити про призначення керівництва силових відомств без корупційної складової, - наголосив ударівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ