Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відбувся марш на честь дивізії "Галичина": обіцянка мовчання порушена. Фото

У Львові розпочався марш на честь дивізії «Галичина», який організатори назвали «Парад вишиванок-Марш величі духу пам’яті дивізії «Галичина».

Як повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події, на марш зібралися більше як сотня людей. Марш розпочався біля пам’ятника Степанові Бандері. Переважно у ньому беруть участь молоді люди, вдягнуті у вишиванки, також є кілька людей старшого віку.

Учасники маршу збиралися розгорнути банер, присвячений Небесній сотні та дивізії «Галичина». Однак керівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради  Андрій Шевців забрав у них банер і попросив не спекулювати іменем загиблих героїв.

На марші були присутні родичі загиблих Героїв Майдану. Сестра одного з них Богдана Сольчаника особливо наполегливо просила прибрати банер.

Передбачалося, що хода буде мовчазною, а зараз марш йде вул. Степана Бандери і лунають гасла «Галичина» – дивізія героїв!», «Слава Україні – героям слава!», «Слава нації - смерть ворогам», «Одна єдина соборна Україна!», «Бандера, Шухевич – герої України», «Схід-Захід разом».

Дорогою сталася шарпанина: до хлопця у вишиванці, що вигукував у рупор гасла, підійшов старший чоловік і попросив не влаштовувати провокації. При цьому він кілька разів штовхнув хлопця. Учасники ходи скоротили маршрут. 

Замість дійти до пам’ятника Т. Шевченкові учасники дійшли лише до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, що на тій же вул. Коперника, біля музею «Тюрма на Лонцького». Як пояснила організаторка акції Олена Незабудка, ходу зупинили, бо вона перестала бути мовчазною.

Вона сказала, що ситуація вийшла з-під контролю, хлопець з рупором почав вигукувати гасла.

Організаторка також попросила вибачення у всіх, кого хода могла образити і зазначила, що учасники маршу тепер підуть на Личаківське кладовище і запалять свічки біля меморіалу дивізії «Галичина».

Хода, як зазначила організаторка, була присвячена не лише дивізії «Галичина», а й Небесній Сотні.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ