Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Із Путіним треба вести війну на тому полі, де він програє: в площині цінностей, а не ідентичностей, – Грицак

«Маємо ставити питання про цінності, а не ідентичності», – про це 20 травня під час дискусії в львівському бізнес-центрі заявив відомий історик Ярослав Грицак.

За його словами, нині  нас найбільше губить корупція, а це питання цінностей, а не ідентичності.

«Хвороба ідентичності не є смертельною, це нежить. Смертельною хворобою є корупція, вона виїдає все», – зазначив Ярослав Грицак. І зауважив, що нашим завданням є переформування дискусій з ідентичних на ціннісні.

Водночас він наголосив, що «в дискурсі цінностей Путін програє, він не має що сказати».

«Про ідентичність можна говорити різними способами. Якщо говорити про неї, як про щось, що є для тебе дуже важливим, що висміюють або несуть йому загрозу, тоді ідентичність стає цінністю. І ти будеш брати автомат і захищатимеш ідентичність», – зазначив історик. І додав, що «треба зняти питання загрози, бо коли ідентичність є дуже важливою, ми не стрибнемо, а повторимо те, що робив Ющенко».

Водночас він зазначив, що «ленінопаду» не достатньо для якихось змін в країні:  «Якщо ставимо питання тільки про те, щоби зняти Леніна, щоби країна стала нормальною, то це, як кажуть математики, необхідно, але недостатньо. Треба ставити складніші питання. Вважаю, що питання про ідентичності не те, яке нині треба ставити. Воно важливе, болюче, мас- медіальне, але це те, що від нас нині хоче Путін».

Також він зазначив, що «війну, яку веде з нами Путін, в його спосіб ми не виграємо, нам потрібно вести війну на такому полі, де він програє».

Фото - istpravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ