Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Крим був, є і буде українським, - Порошенко на мітингу у Львові

Учора, 22 травня, ввечері у Львові Віталій Клично та Юрій Луценко під час передвиборчого мітингу Петра Порошенка агітували обрати президента уже в першому турі. За словами політиків, Україна в стані війни з Росією не повинна гаяти час на другий тур виборчих перегонів.

Мітинг на головній площі міста перед пам’ятником Тарасу Шевченку розпочався хвилиною мовчання за українськими військовими, що загинули на сході України від куль терористів.

За словами Петра Порошенка, після 25 травня на сході країни не будуть воювати строковики, лише добровольці. За свою роботу вони отримають по 1000 гривень на день. "Їхнє життя і здоров’я буде застраховано на мільйон гривень, щоб вони знали, що держава піклується про них, - заявив кандидат в президенти. - Бо жити по-новому – це означає жити безпечно".

Також кандидат в президенти Петро Порошенко пообіцяв виборцям, що з 1 січня 2015 року буде запроваджено безвізовий режим з ЄС. "Впродовж перших п’яти років Україна отримає право і перспективу членства в Європейському союзі", - заявив він.

Порошенко додав, що серед завдань нового президента буде повернення Криму в склад України. "Крим був, є і буде українським. А громада буде вирішувати, які пам’ятники ставити, які пісні співати і навіть якою мовою говорити на своїй території. Але єдиною державною мовою буде українська".

Своїм виборцям він пообіцяв, в разі обрання на пост президента України, провести дострокові парламентські вибори. "Партія регіонів та Комуністична партія понесуть політичну відповідальність за розкол країни, - зазначив Петро Порошенко. - Але це не значить, що вони не понесуть кримінальної відповідальності за диктаторські закони 16 січня і за накази розстрілювати Небесну сотню".

Послухати передвиборчу агітацію Петра Порошенка прийшли близько двох тисяч львів’ян. Вони тримали в руках синьо-жовті прапорці.

Фото - Сергій Бобра.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ