Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Андрій Кіт може стати головою Львівської ОДА

Як стало відомо Гал-інфо, посаду голови Львівської ОДА може обійняти ударівець, депутат Львівської обласної ради Андрій Кіт.

Нагадаємо, що серед кандидатів на голову Львівської ОДА називались, зокрема, народний депутат Ярослав Дубневич та начальник виборчого штабу Петра Порошенка у Львівській області Олег Мандюк, однак вони через ЗМІ повідомили, що не претендують на таке призначення.

Натомість львівський бізнесмен, громадський активіст Ярослав Рущишин заявив у коментарі Гал-інфо, що йому відповідної пропозиції (після президентських виборів) ніхто не робив, але він готовий її розглянути за певних умов – сильної політичної підтримки та надання реальних повноважень.

Також стало відомо, що і депутат Львівської обласної ради, підприємець Богдан Дубневич (брат Ярослава) не планує найближчим часом змінити місце праці.

Серед претендентів називалось і прізвище депутат Львівської облради від «УДАРу» Оксани Юринець, проте, скоріш за все, подібне призначення у політичній біографії Оксани Юринець можливе трохи згодом.

Загалом експерти сходять на тому, що новий президент точно поміняє голову ОДА на Львівщині і що найімовірніше це буде представник «УДАРу». Особливо з огляду на те, що голова ЛОДА від «Свободи» Ірина Сех не квапиться попрощатися із мандатом депутата ВРУ і професійно зануритись у проблеми господарки області. До того ж після президентських виборів, на яких лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок набрав дуже мізерний відсоток (трохи більше як 1%), стало очевидно, що на парламентські вибори «Свободі» найвигідніше стартувати із традиційної і такої звичної опозиційної ніші.

Водночас Гал-інфо звернулась з цього приводу за коментарем до Андрія Кота:

«Партія УДАР значною мірою долучилась до перемоги Петра Порошенка як по Україні, так і на Львівщині зокрема. Найвищий показник голосів, відданих за нового Президента у Львівській області, свідчить передусім про високий рівень громадянської свідомості галичан.

Щодо пропозиції очолити обласну адміністрацію – вважаю, що коли така пропозиція буде озвучена, рішення має ухвалити партія, членом якої я є. Переконаний, що політична сила не має права ховатись від відповідальності за стансправ в країні чи в області, чи в місті. Тому й партія УДАР, як активний учасник політичних процесів, повинна бути готова брати на себе таку відповідальність, делегуючи своїх кандидатів на керівні посади. Це є нормальна цивілізована практика в усіх країнах світу.

Відповідно, якщо таке рішення буде прийнято, громада однозначно буде ознайомлена з ним, відповідно до тих зобов’язань щодо прозорості всіх кадрових призначень, які брав на себе УДАР".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ