Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Герман хотіли вигнати із сесії за заяву що "Свобода" "закликає розстрілювати російськомовних". "Свобода" подає до суду. Відео

Сьогодні, 29 травня, під час ранкового пленарного засідання ВРУ депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман спровокувала у сесійній залі скандал. У своєму виступі нардеп заявила, що фракція «Свобода» з трибуни ВРУ закликала «розстрілювати за російську мову». Про це повідомив Цензор.НЕТ.

На цю заяву відреагував лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок, який попросив видалити Герман із сесійної зали.

"Свобода" ніколи не робила такої заяви! Це провокація! Ми вимагаємо прийняти рішення, згідно з нормами регламенту, щоб Ганна Герман була виселена із залу! Потрібно прийняти рішення, щоб всі депутати, які дозволяють собі говорити неправду в залі, відразу ж були видалені з зали», - сказав Тягнибок.

Його підтримав в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв: "Те, що дозволила собі Ганна Герман сьогодні в залі своєю заявою, це, на нашу думку, однозначно направлено на розпалювання національної ворожнечі. Ця заява була зроблена, щоб сьогодні російські телеканали показали її виступ. У нас немає сумніву, що вона зробила цю заяву, щоб увечері всі російські канали показали саме цю заяву, хоча «Свобода» ніколи не робила її!".

Олександр Турчинов поставив на голосування пропозицію про те, щоб видалити Ганну Герман із залу, однак питання набрало недостатньо голосів. "За" проголосувало лише 137 нардепів.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук народний депутат Ірина Фаріон написала, що "Свобода" подає до суду на Герман за її заяву.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ