Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міноборони Литви попереджає про можливе вторгнення РФ до країн Балтії

У Литві не виключають можливого вторгнення РФ до країн Балтії. Глава Міноборони Литви відзначає , що Калінінград вже стає російським військовим бастіоном .

Захист прав російськомовних за кордоном може стати передумовою для російської інтервенції в країни Балтії , заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас на засіданні Комітету з безпеки і оборони Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на портал "Delfi.lt".

"Росія виконує десятирічну програму з озброєння і модернізації армії , приділяючи особливу увагу північно- західному напрямку , а особливо Калінінграду , який насправді стає російським військовим бастіоном" , - зазначив Олекас.

Міністр вказав також на інтеграцію військових сил Росії і Білорусії.

Глава військового відомства Литви закликав НАТО проводити більше спільних навчань і розмістити в регіоні на постійній основі сухопутні сили Альянсу. На його думку , аргумент , що це порушить угоду 1997 року, за яким НАТО в Східній Європі не може створювати постійні бази , вже застарів.

Крім того , Юозас Олекас вважає , що Північноатлантичний альянс зобов'язаний дати Грузії "ясний сигнал" про членство, адже це в інтересах не стільки Тбілісі, скільки самого блоку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ