Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посипанка і Гамкало хочуть звільнити - через непідстрижені газони?

Те, що Ірині Сех залишилось працювати зовсім недовго на посаді голови Львівської ОДА ні для кого не є таємницею. Зрештою, Ірина Сех публічно пообіцяла написати заяву на звільнення після інавгурації новообраного Президента. До того ж, за нового президента будь-який голова ОДА зобов'язаний написати таку заяву - згідно із законом. Хоча і те правда, що в Україні вищі чиновники дозволяють собі не виконувати навіть Конституцію – найвищий закон. І це головний гріх цілого нашого панівного класу.

Отож, говорити про якісь соціально-економічні здобутки чи то явні недоліки, коли йдеться про такий короткий період перебування на посаді, звісно, не випадає. Хіба що Президент Петро Порошенко вдруге призначить Ірину Сех головою Львівської ОДА… Однак від однієї звички Ірині Сех треба категорично і негайно відмовитись, хай яку посаду вона здобуде у майбутньому – підкилимні і непрозорі призначення. Це наступний найбільший гріх найвищих урядовців в Україні, після тотальної неповаги до законів.

І от чому ми про це говоримо. Чи не у всіх структурних підрозділах ОДА з`явилось чимало однопартійців Ірини Сех. Справу цю досить легко можна було влаштувати в тих департаментах і управліннях, де посади керівників залишались вакантними. Це підтверджують нещодавні призначення в департаменти ЖКГ, розвитку інфраструктури та міжнародних відносин.

Гірше обставини склались із "зайнятими" структурними підрозділами. Відтак, усі керівники свого часу дістали доручення наймолодшого заступника Сех терміново оголосити конкурси на заміщення вакантних посад у ввірених їм структурних підрозділах.

На всі конкурси подались «довірені» особи, яких необхідно було взяти на роботу. За цим пильно спостерігав, як кажуть в ОДА, заступник Харчук. Але правильна партійність – чи цього не замало, щоб призначати людей на відповідальні посади. Якщо ж йдеться про фахівців, то чому все робиться тишком-нишком, трохи не підпільно? І навіщо цей тиск, який тільки породжує несприйняття і пересуди. «Свобода», прийшовши до влади, не здатна відмовитись від тотальної візантійщини і практики суцільних змов?

Але і це ще не все. Цього понеділка Ірина Сех вирішила позбутися двох директорів: департаменту з питань культури, національностей та релігій Наталії Гамкало та департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Дмитра Посипанка. Їх вирішено звільнити за статтею про одноразове грубе порушення. Одноразове грубе порушення – це, на думку ініціаторів звільнення, кепська організація Свята Героїв, що відбулось у Львові напередодні.

Не беремо на себе сміливості судити, як було проведено те свято, але точно відомо, що воно відбулося. Якісь недоліки в його організації – чи достатня це підстава для такого радикального покарання, особливо якщо взяти до уваги, що попри всі страхи інший захід - 9 травня у Львові - пройшло без провокацій, і департамент внутрішньої політики також точно до цього доклався.

Але тут ситуація така. Людина, що має професійну гідність, сама пише заяву на звільнення. І та ж людина, що має професійну гідність, буде боронити цю гідність, якщо її спробують звільнити незаконно. Доможеться Ірина Сех свого чи ні, чи їй самій доведеться змінити місце праці - у будь-якому разі політичний осад від такого урядування залишиться.

Ми також спробували довідатися у сторони, яку звинувачують, що криється за формулюванням «одноразове грубе порушення».

Відповідь подаємо дослівно: «Виявляється Посипанко і Гамкало забули підстригти газони на місцях, де відбувалися покладання квітів, мали активно брати участь в естафеті із Білогорщі до Личакова, але не взяли, забули вони також розігнати над Львовом хмари і привести на заходи більше однопартійців Ірини Сех, якої до речі, на святі не було…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ