Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Садовий викрутився із Alfa Jazz Fest. Каже, що виконавці хочуть молитись, тому концерт таки буде. Фото

Сьогодні, 14 червня, до міського голови Львова Андрія Садового прийшли львів’яни вимагати скасувати Alfa Jazz Fest у зв’язку із жалобою в Україні за загиблими в Луганську українськими військовими. Спільну заяву Садовому вручатимуть Самооборона Львівщини, Народний контроль та Економічний бойкот. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Садовий заявив, що завтра концерту не буде, а сьогодні всі виступи будуть скориговані і відбудеться щось на зразок джазової молитви-реквієму.

«Музиканти, які приїхали з багатьох країн світу, хочуть своєю молитвою вшанувати пам’ять загиблих. Більшість виконавців співає у храмах», - сказав Садовий.

Активісти переконані, що люди приїхали на Alfa Jazz Fest не пам’ять загиблих вояків вшановувати, а приїхали бавитись.

«У нас є запланована жалобна хода зі свічками о 17.00, і вона не скасовується. Садовий піарщик і перехоплює ініціативу. Однак як можна було дозволяти проведення цього фестивалю, незважаючи на війну? Ті люди, які перед тим загинули від російських куль, як з ними бути?Результати цієї зустрічі з мером  прогнозовані. Ніякі! Він стоїть на своєму. Якби люди не вмерли, то нічого не скасували б. Це шулерство. Він жодного разу не згадує, що Альфа-банк – це російський банк. Усе це сумно», - сказав лідер бойкотного руху у Львові Олег Радик.

Депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук зазначив, що реакція львів’ян, щодо неприпустимості цього фестивалю, коли в країні гинуть люди, змусила владу переформатовувати цей захід.

«Андрій Іванович (Садовий, - ред.)  маніпулює і виконавцями, і ситуацією, адже ми розуміємо, що фестивалити взагалі неприпустимо, коли в країні війна. Сьогодні має бути день присвячений виключно вшануванню пам’яті загиблих українців, а не розваги», - сказав Валерій Веремчук.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ