Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Інформація, яка дискредитує переселенців, – це фейк, щоби Захід налаштувати проти Сходу

Через неправдиву інформацію, яка дискредитує біженців зі cxходу, в Львові їм важко орендувати житло. Про це сьогодні, 26 червня, на прес-конференції повідомив координатор з поселення у Львові Олег Коляса.

Він розповів, останнім часом в соцмережах з’являється багато інформації, яка дискредитує переселенців зі сходу України. Мовляв, вони невдячні та нахабні. Водночас Олег Коляса запевнив, що це є неправдою: «Ми спільно з деякими журналістами спробували зробити розслідування про джерела цієї інформації. Виявилось, що в 90% це фейк, який поширюють люди, що в більшості випадків не мають стосунку до поселення біженців...»

Також Олег Коляса наголосив, що зі східної України до нас їде здебільшого інтелігенція, люди, переважно, проукраїнські.

«На наш погляд, ідею допомоги Західної України Східній намагаються нині активно дискредитувати, тобто ведеться якась інформаційна кампанія, щоби далі налаштовувати Захід проти Сходу», – зауважив координатор з поселення у Львові.

«Відтак, через це, – каже він, – у біженців виникають проблеми з орендою житла. Деякі люди нам відмовляють, посилаючись на те, що не хочуть селити біженців зі Сходу, бо вони, мовляв, невдячні, погані тощо».

Також Олег Коляса розповів про випадок, коли на рецепції одного з готелів міста через це виник конфлікт: «Нам сказали, що не селитимуть чоловіків зі Сходу, мовляв, нехай йдуть воювати і стріляти, хочав нас була попередня домовленість з дирекцією…».

І додав: «Коли шукали їм квартиру, буквально, кожний другий відмовляв, казав, що хай ідуть воювати, що невдячні, що понищать житло …»

Як зауважив Олег Коляса, справді треба бути пильними, але водночас вміти відділяти пшеницю від бур’яна.

Фото - АFР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ