Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якісні зміни громадського транспорту можливі за умови введення електронного квитка

Асоціація перевізників Львівщини зазначає, що якісно покращити обслуговування пасажирів стане можливим лише за умови введення системи безготівкового розрахунку за проїзд. Завдяки цьому водій зможе займатись виключно безпечним перевезенням пасажирів. Про це розповіли представники львівських перевізників під час брифінгу про стан перевезень у Львові.

"На кінець липня ми матимемо сформоване технічне завдання, згідно з яким ми підберемо технічного оператора, формуватимемо фінансову модель, сформуємо саму схему впровадження електронного квитка. Впровадження безготівкового розрахунку вирішить близько 90% тих проблем, з котрими стикаються перевізники та пасажири" – зазначив Іван Валійка, голова асоціації перевізників Львівщини.

Як пояснили перевізники, такі рішення дозволять звільнити водія від роботи із грошима, відтак зникне корупційна складова в роботі транспорту. Безготівковий розрахунок дозволить чітко знати про кожну копійку сплачену за проїзд в транспорті.

Також, як розповів Микола Шкурган, представник компанії "Міра і К", такий крок дозволить змінити підхід до ціноутворення, адже питання вийде за межі "політичних рішень" і буде виключно регулюватись ринком. Зокрема, електронний квиток дозволить врегулювати відшкодування міською радою витрат перевізникам за безоплатний проїзд пільговиків.

"Зараз ми змушені просити підняти ціну на проїзд, через подорожчання палива. Коли введуть електронний квиток, буде чітко видно наші витрати на перевезення пасажирів. Буде прозорим механізм відшкодування коштів перевізникам за перевезення пільговиків. В такому разі уже міська рада виступатиме ініціатором зміни тарифу", - зазначив Микола Шкурган.

Також перевізники зазначили, що безготівковий розрахунок дозволить змінювати ціну на проїзд не на 50 копійок чи гривню, а на 5-10 копійок згідно з реальними потребами.

Лише в разі ринкового, а не політичного підходу до ціноутворення на проїзд в громадському транспорті стане можливим підвищити якість обслуговування пасажирів, оновити рухомий склад, подолати корупцію в сфері перевезень.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ