Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полонених жінок терористи катують на рівні з чоловіками, – Марія Томак

Громадські активісти зафіксували чимало випадків, коли до полонених жінок бойовики застосовували тортури не менш жорстокі, ніж до чоловіків. Про це в ефірі програми «Ми разом» заявила Марія Томак, представник Центру громадських свобод.

За словами активістки, нещодавно вона спілкувалася з двома жінками, яких особливо жорстоко катували озброєні сепаратисти. Одну – нещадно били, іншу – різали ножем, зокрема в зоні грудей, каже Томак. Нападники звинувачували жінок у причетності до «Правого сектору» й активності під час Майдану. Катування офіційно підтвердили київські медики, вже після звільнення обох бранок.

За словами Марії Томак, потрапити у полон до сепаратистів найбільше ризикують жінки, які зараз перебувають в зоні АТО, особливо ті, хто допомагає українській армії (привозять провізію чи амуніцію, надають медичні послуги). Не менше загроз, каже активістка, існує й для соціально активних жінок, які не приховують свою проукраїнську позицію. 

Тим часом, у Росії захоплену бойовиками в Україні льотчицю Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом. Влада України закликає Росію звільнити Савченко, заявляючи про «фактично викрадення» громадянки України.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ