Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будинок, який зводять на вул. Личаківській, 259, має бути знесений

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що будинок, який зводять без відповідних дозволів на вул. Личаківській,259, має бути знесений. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Це повне ігнорування норм чинного законодавства. Не маючи жодного документу, жодного погодження, фірма спокійно працює. Де СБУ, де прокуратура, де держархбудконтроль, де міністерство? Держава забрала повноваження в громади міста Львова, 100 днів працює новий уряд, а держархбудконтроль містам не повернули. Я переконаний, що ця будівля має бути знесена як незаконна, і я буду все робити для того, щоб це рішення було реалізоване, якщо, звичайно, мене в цьому підтримає депутатський корпус. Бо без підтримки депутатів в цій сесійній залі це дуже важко зробити», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Також він зауважив, що прокуратура має розібратися з інформацією щодо сфальсифікованих документів забудовника.

Нагадаємо, як зазначалось раніше, містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоповерхового житлового будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Личаківській, 259 департамент містобудування ЛМР не видавав.

Замовником виступає ТЗОВ «Лідер Моноліт». Площа земельної ділянки – 0,1 га. Державний акт на право власності на цю земельну ділянку належить фізичній особі.

За словами Михайла Бокала, начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР, земельна ділянка була приватизована під індивідуальний житловий будинок ще у 1990-х роках. У 2006 р.її було перепродано для обслуговування малоповерхового індивідуального житлового будинку, тобто максимум для дво- чи триповерхового.

«По землі документи на багатоповерхове будівництво тут відсутні. Таким чином, ця забудова повністю незаконна», - зазначив Михайло Бокало.

«Це самочинне будівництво, яке не відповідає жодним нормам забудови у Львові. Будівництво ведуть за підробленими документами. У базі даних таких рішень немає. Навіть при реєстрації було використано абревіатури, які не є характерними для шифрування документів департаментом, які позначають право власності на будинок, чи він багатоповерховий чи малоповерховий», - повідомив Андрій Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ