Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ректор Музичної академії позов до суду вважає закликом до діалогу з опозицією

Ректор Львівської музичної академії ім. М. Лисенка Ігор Пилатюк висловив надію залагодити конфлікт із журналістами поза межами суду та не планує доводити справу до судового рішення. Він також зазначив, що вважає неприпустимою заяву свого правозахисника про матеріальне відшкодування. Про це він заявив під час прес-конференції в академії.

Попри перемогу Ігоря Пилатюка на недавніх виборах ректора музичної академії ім. М. Лисенка він вважає, що статті, опубліковані в численних ЗМІ, завдали удару по його репутації. " Так, мене обрали ректором. Але перемоги бувають різними. Я не лише адміністратор, але й музикант. Здавалося, після тої перемоги мала б бути підведена риска, після чого ми б мали почали новий відлік часу. Але я був змушений виправдовуватись у міністерстві. З багатьма людьми мені було навіть соромно зустрічатись, адже коли ти виправдовуєшся, думають, що ти справді винуватий", - зазначив Ігор Пилатюк.

Звернувшись до суду, ректор, за його словами, не мав наміру доводити справу до судового рішення чи домагатися матеріального відшкодування за "образу честі та гідності". Позов він радше вважає закликом до діалогу зі своєю опозицією.

"Я останні три роки втратив контакт зі студентами. Коли у них є незадоволення, воно має право бути. Кожен журналіст, кожна людина має право висловити свою думку, але й інша сторона має право на відповідь. Основне ж прохання до журналістів - подавати позицію іншої сторони, подавати інші погляди, давати можливість спростувати ті тези, які були подані однобічно. Академія не мала шансу подати свою позицію в тій мірі, в якій хотілося б", - розповів Ігор Пилатюк.

Водночас ректор визнає своєю помилкою те, що він подав до суду, попередньо не намагаючись налагодити діалог з журналістами та ЗМІ. "Мені потрібно було кожного разу скликати прес-конференції. Варто було спочатку звернутись до тих видань, до котрих я позиваюсь. Це моя помилка", - зазначає Ігор Пилатюк.

Ректор запевнив, що вимагати відшкодування в журналістів він вважає неприпустимим. "Вчора я мав зустріч зі своїм адвокатом. Коли я передивився вимоги позовної заяви, я зробив суттєві зауваження. Щодо преси не може бути жодних вимог про матеріальне відшкодування", - запевнив Ігор Пилатюк.

Пізніше він додав, що мова про матеріальне відшкодування може стосуватись лише фізичних осіб, але в тому випадку, якщо у відповідачів не буде бажання на відкритий діалог.

Нагадаємо, 2 липня у Галицькому районному суді Львова відбулося перше засідання у справі ректора Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Ігоря Пилатюка, який судиться з журналістами низки львівських видань. Підставою для подання позову ректор називає дифамацію (наклеп).

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ