Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють першу в Україні медіатеку

У вересні цього року у Центральній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки відкриють першу в Україні міську медіатеку - громадський центр, обладнаний новітніми технологіями, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В Україні медіатеку створили з допомогою програми «Бібліоміст». Упродовж 2013 року приміщення було реконструйовано, його забезпечили сучасними технологіями,такими як, Інтернет, CD та DVD-носії, електронні книги, інтерактивні програми вивчення іноземних мов і комп'ютерних технологій, програми дитячого розвитку, комп’ютерні курси, музичну студію, кінозал, дискусійні клуби, тренінги. Медіатека добре пристосована до потреб сучасної людини і до того ж максимально комфортна, усі охочі зможуть безкоштовно скористатися її послугами.

Великою особливістю медіатеки є те, що вона буде повністю пристосована для людей з особливими потребами. Встановлять пандуси, відповідно обладнають вбиральні. А також планують закупити спеціальне програмне забезпечення, яке дасть можливість людям із вадами зору користуватися технікою.

Як розповіли організатори, медіатеку створюють для багатьох категорій людей. Різниця у віці не важлива – будь-хто має можливість скористатися цим.

«Це дозволятиме промоціювати безліч видів діяльності. Традиційна бібліотека може мати сучасний, більш привабливий вигляд. Європейський досвід доводить, що такі центри користуються популярністю. Львів готовий до цього. Адже як культурна столиця Львів завжди був попереду», - зазначають в управлінні культури Львівської міської ради.

Також існування медіатеки у Львові передбачає переформатування роботи працівників, персонал зможе попередньо пройти стажування у європейських закладах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ