Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бойовики за підтримки Росії намагаються знищити докази їхньої причетності до катастрофи «Боїнга» − уряд

Члени незаконних збройних формуань на сході України перешкоджають розслідуванню катастрофи малайзійського літака і намагаються знищити докази їхньої причетності до авіакатастрофи. Про це йдеться в заяві уряду України.

«Керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній», − мовиться в заяві.

За даними уряду, бойовики вивезли тіла 38 загиблих до моргу Донецька, «де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин». Також, повідомляють в уряді, «терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії».

Уряд України офіційно заявив: «Терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії».

Кабмін поінформував всі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації. 17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

Радіо свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ