Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

"Весела" субота: за один день у Львові п’ять разів повідомляли про вибухівку

Епідемія фальшивих мінувань триває: у Львові за один день невідомі повідомили про закладення вибухівки у п’яти місцях, переважно розважальних закладах та готелях.

Як повідомили в департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, у суботу, 19 липня о 10.35 на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування пл. Св. Теодора у центрі Львова.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 79 осіб та 24 од. техніки (з них 10 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З місця події вивели на безпечну відстань 30 осіб. Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження території. Пошукові роботи були завершені о 12.05. Вибухового пристрою не виявили. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

 Того ж дня о 11.48 невідома особа на телефон диспетчерської служби «103» КП ЛОР «Львівська станція швидкої медичної допомоги» повідомила про те, що у м. Львові, вул. Чайковського, 37 замінували відомий ресторан «Купол». Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. Рятувальники діяли аналогічно до першого випадку, вибухівки не знайшли.

О 22.18 на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування у Львові розважального закладу Кантрі-клубу «Лєррой», вул. Героїв УПА, 80. Із клубу евакуювали 15 осіб,

О 22.28 на телефон «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування розважального закладу Клуб «Пікассо», вул. Зелена, 88. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. Із клубу вивели на безпечну відстань 31 особу (відвідувачів та персоналу закладу). Близько 2 ночі завершили пошукові роботи, вибухівки не знайшли.

О 22.41 на телефон «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування у  Львові готелю «Дністер Прем’єр Готель», вул. Матейка Я., 6. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. Із готелю вивели 130 осіб (100 клієнтів та 30 осіб персоналу закладу). Пошуки тривали до 1 ночі, вибухівки не знайшли.

Наступного дня 20 липня «епідемія» перекинулася на Винники: о 19.38 до оперативно-диспетчерської служби ОКЦ ГУ ДСНС України у Львівській області від чергового Личаківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення про замінування другого поверху готелю готельно-відпочинкового комплексу «Галактика» по вул. Миколайчука, 1. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. З приміщень готельно-відпочинкового комплексу виведено на безпечну відстань 24 особи. Пошукові роботи були завершені о 21.28.

Як і в попередніх випадках,вибухівки не виявили. Тепер розшукують осіб, які надали фальшиві повідомлення про замінування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ