Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 2,5 тис. молодих офіцерів у Львові склали присягу на вірність Україні

Понад дві з половиною тисячі студентів вищих навчальних закладів міста Львова, які пройшли фахову військову підготовку на військовій кафедрі Академії сухопутних військ, склади Військову присягу на вірність Українському народові, повідомив майор Антон Миронович, Медіа-група Академії СВ.

Урочистості з цієї нагоди відбулись на стройовому плацу видового навчального закладу. Щоб розділити хвилюючу мить клятви на вірність своєму народові, разом із юнаками та дівчатами до навчального закладу завітали їхні батьки, рідні та близькі. Також привітати своїх вчорашніх вихованців прийшли командири та викладачі студентів.

Особисто привітав молодих українців із цим важливим моментом в їхньому житті начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він подякував студентам, які наважились опанувати військовий фах і посісти своє почесне місце серед офіцерів запасу, за їхні старання та наполегливість впродовж двох років навчання. А кращих вихованців військової кафедри очільник видового військового вишу нагородив грамотами та цінними подарунками.

«Сьогодні ми переживаємо вкрай складний та відповідальний час, коли проти нашої країни, її цілісності та суверенітету здійснюється неприхована агресія з боку проросійськи налаштованих терористичних збройних формувань, які підтримуються Російською Федерацією, – підкреслив генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Впевнений, що завдяки такій освіченій молоді та патріотам, як ви, ми дамо гідну відсіч будь-якому агресору, збережемо нашу державу та примножимо її потенціал, як демократичної, незалежної та рівноправної європейської країни».

Від органів місцевої влади та самоврядування Львова студентів привітав секретар Львівської міської ради Василь Павлюк. А від імені наставників та командирів із напутніми словами до юнаків та дівчат звернувся старший викладач кафедри тилового забезпечення та управління повсякденною діяльністю військ підполковник юстиції Вадим Дурач.

В свою чергу, від імені вихованців військової кафедри та їхніх батьків слова подяки за отриманні знання та навички висловили студент Петро Євфімішин та мати одного із вихованців кафедри Оксана Матіящук.

На добру долю майбутніх офіцерів запасу благословив голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.

Цього дня Військову присягу на вірність українському народові склали студенти із сімнадцяти вишів міста Львова, які проходили навчання в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за програмою підготовки офіцерів запасу. Студенти здобували військовий фах за наступними спеціальностями: «Бойове застосування механізованих підрозділів», «Організація продовольчого та речового забезпечення», «Бойове застосування підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного захисту», «Застосування топогеодезичних підрозділів», «Бойове застосування підрозділів із засобами радіозв’язку», «Організація повітрянодесантної підготовки в аеромобільних і підрозділах морської піхоти», «Бойове застосування інженерно-технічних підрозділів», «Бойове застосування підрозділів озброєних комплексами тактичних ракет», «Прокурорсько-слідча робота», «Бойове застосування підрозділів наземної артилерії», «Бойове застосування підрозділів спеціального призначення», «Експлуатація та ремонт автомобільної техніки і гусеничних машин», «Психологія» тощо.

Особливо насиченим для студентів став завершальний етап навчання – навчальний збір, під час проведення якого основну увагу керівництво Академії та викладачі військового вишу приділили закріпленню теоретичних знань та втіленню їх на практиці. Так, заняття з юнаками та дівчатами відбувались не лише на реальних зразках озброєння та військової техніки й тренажерах у пункті постійної дислокації, але й на сучасних об’єктах навчально-матеріальної бази у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки навчального закладу, що у Яворівському районі Львівщини.

На полігоні з юнаками та дівчатами були проведені практичні заняття із цілої низки військових дисциплін, зокрема тактики, управління діями підрозділів різних родів військ, інженерної підготовки тощо. Також студенти виконали вправи стрільб із стрілецької зброї.

За результатами підсумкових державних екзаменів з військової підготовки, які вихованці військової кафедри склали напередодні, їм будуть присвоєні відповідні військові-облікові спеціальності та первинне військове звання «молодший лейтенант запасу».

До речі, багато хто з цьогорічних випускників військової кафедри виявив бажання після закінчення навчання у базових вишах піти на службу до підрозділів Збройних Сил України та інших силових структур нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ