Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині територіальним громадам передадуть 19 гуртожитків

У спільну власність територіальних громад області передадуть 19 гуртожитків. Відповідну «Цільову програму передачі гуртожитків Львівської області у власність територіальних громад на 2014 – 2015 роки» підписала голова обласної державної адміністрації Ірина Сех, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, що Програму, яку розробив департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації, було затверджено рішенням сесії Львівської обласної ради від 8 липня 2014 року № 1147.

Очікується, що її виконання забезпечить реалізацію конституційного права на житло громадян, дасть можливість поліпшити житлові умови мешканцям гуртожитків області, провести капітальний ремонт, внутрішньо-ремонті роботи та оновлення фасадів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми становить 22258,3 тис. грн.

У спільну власність територіальних громад планується передати 19 гуртожитків, з них 10 – у 2014 році та 9 – у 2015 році. Зокрема, місцеві територіальні громади стануть власниками 9-ти гуртожитків у м.Львові, 3-ох у м.Дрогобичі, 2-ох у м.Стрию, по одному у м.Кам’янка-Бузька, с.Неслухів Кам’янко-Бузького району, с.Фалиш Стрийського району, с.Лапаївка та с.Оброшине Пустомитівського району.

Йдеться про передачу у власність територіальних громад та приватизацію мешканцями гуртожитків, які є об’єктами права державної чи комунальної власності, та які перебувають у повному господарському віданні чи в оперативному управлінні підприємств, установ, організацій з управління житловим фондом незалежно від форми власності, крім гуртожитків, що є на балансі військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ