Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Остаточна ціль – заборона продажу російських товарів у Львові

Наступним кроком – після маркування російських товарів у торгових мережах Львова – станеповна заборона їхнього продажу в місті.Про це сьогодні, 22 липня, на прес-конференції заявив депутат Львівської міської ради від фракції ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Нагадаємо, 10 липня на пленарному засіданні Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території Львова у 2014-2016 роках». Вона передбачає обов’язкове маркування товарів російського походження, проведення акцій на підтримку українських товарів та інше.

Як зауважив Любомир Мельничук, маркування російського краму – це лише перший крок, остаточна ціль – заборона його продажу на території Львова. «Станом на сьогодні ми хочемо дати львів’янам можливість обирати: щоби люди, прийшовши в супермаркет, могли чітко розрізнити, чи купують вони товар окупанта, чи не купують», – зазначив він. І додав, що це маркування – тест на патріотичність підприємців Львова.

Депутат наголосив, що департамент економічної політики міськради донесе інформацію про цю ухвалу до кожного підприємця. «Ми застосуємо всі можливі методи впливу, щоби ця ухвала виконувалася. Я відповідально про це говорю…», – сказав Любомир Мельничук.

Такі торгові мережі, як «Шувар», «Епіцентр, «Арсен», «Рукавичка», заявили на прес-конференції, що дотримуються цієї ухвали.

«Нині кожен із 70 магазинів мережі «Рукавичка» в Львівській області отримує кольорові марки – триколори, які будуть розміщені на полицях з російським товаром. Керівництво компанії «Львівхолод» свідоме того, що тотальне маркування російської продукції не вирішує проблему економічного бойкоту російських товарів повністю, потрібно докласти всіх зусиль для виведення російської продукції з прилавків, а це своєю чергою потребує заміни на українські чи європейські аналоги. Відповідні департаменти компанії вже розпочали роботу з пошуку альтернативних постачальників, які б могли замінити російську продукцію… Також ми звернулися до постачальників російської продукції з проханням замінити її товарами неросійського походження. Якщо цю проблему вдасться вирішити, то компанія буде готова відмовитися від реалізації російських товарів повністю», – зазначила представниця магазинів «Рукавичка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ