Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС закликало українців бути пильними через високу ймовірність терактів

Міністерство внутрішніх справ України звертається до українців з проханням бути пильними і небайдужими у зв'язку з нинішньою ситуацією в країні і збільшення ймовірності терактів, але не піддаватися паніці.

"В умовах, коли гинуть люди, коли бойовики продовжують вбивати... від нашої спільної громадянської позиції залежить, наскільки швидкими будуть дії Нацгвардії, Збройних сил України... Ми закликаємо громадян України у ці дні бути особливо пильними та уважними", - сказав у середу на брифінгу в Києві радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

Він підкреслив, що МВС звертається до громадян бути особливо уважними у місцях масового скупчення людей, у торговельних центрах, магазинах, у транспорті та звертати увагу на покинуті речі, зокрема, громіздкі, а також випадки, коли людина кладе якийсь пакет і намагається втекти.

МВС просить також інформувати про підозрілі автомобілі, які залишаються на нетривалий час, і факти, коли незнайомі люди заносять в підвали будинків якісь мішки або великі пакети.

"В цілому прохання повідомляти про будь-які дії, які викликають підозру", - підкреслив Шкіряк.

Він зазначив, що українці можуть звертатися за телефоном "102" або за телефоном довіри СБУ або МВС.

"Ми не повинні лякатися і панікувати", - сказав радник глави відомства, додавши, що силовики роблять усе можливе, щоб не допустити скоєння терактів на території інших областей.

"СБУ і МВС здійснюють максимально ефективні заходи для запобігання терактам", - запевнив він.

При цьому Шкіряк наголосив, що інформованість населення має бути максимальною і такий заклик відомства жодним чином не пов'язаний з тим, щоб залякати людей або посіяти паніку.

"Значно гірше - це нестача інформації. Ми говоримо про готовність населення - це не означає паніку, а означає консолідацію заради усвідомлення суспільної позиції... Попереджений - значить озброєний", - зазначає радник міністра.

За словами Шкіряка, інформація, надана українцями, буде "наближати перемогу і дозволить не допустити злочинів".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ