Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові риють рови під майбутній трамвай

Тривають роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів. Як розповів Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», на майданчику вже встановлено сітку, відповідні дорожні та інформаційні знаки. Також на ділянці від «Санта-Барбари» до поліклініки проводиться розриття корита і влаштування піщаної основи, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Підрядник прийняв рішення розпочинати роботи з просп. Червоної Калини, нижче ринку «Санта-Барбара», тобто там, де є вільні земельні ділянки. В процесі будівництва заплановано замінити каналізаційний колектор на вул.Угорській. Жодного обмеження руху через будівництво немає. Встановлено сітки та розміщено знаки для певної координації руху на цій ділянці. Наразі проводиться розриття корита та будівництво піщаної основи від «Санта-Барбари» до поліклініки», - розповів Олег Береза.

Як повідомив П`єр-Ів Тесьє, інженер, працівник групи компанії «Egis», усі роботи ведуться відповідно до правил отримання гранту. Жодних порушень немає.

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,2 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

За словами заступника директора ЛКП «Львівавтодор» Євгена Калитича, буде прокладено близько 5,2 км колії. Будувати її будуть у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, опісля – від вул. Угорської до вул. Свенціцького.

Довідка.

Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», будівництво трамвайної колії розбито на два Лоти.

Лот 1. Будівництво трамвайної лінії на житловий масив «Сихів» (від вулиці Угорської до вулиці В.Вернадського)

Замовником проектно-кошторисної документації є управління капітального будівництва Львівської міської ради. Проект розробив Львівський державний інститут проектування комунального будівництва ДП «Львівдіпрокомунбуд» в 2011 р.

Протяжність маршруту від вулиці Угорської до вулиці Вернадського становить 3,6 км. Вартість будівельно-монтажних робіт відповідно до результатів тендерних торгів становить 9 239 057,74 євро з ПДВ, 7 699 214,79 євро без ПДВ. В плані трамвайні колії запроектовані по осі проспекту Червоної Калини по центральній розділювальній смузі. По трасі трамвайних колій в районі перехрестя проспекту з вулиці Сихівської запроектоване технологічне кільце розвороту з радіусом розвороту 20 м. Перед вул. Вернадського запроектовано тимчасове кільце розвороту (тимчасова кінцева станція). Відповідно до транспортної схеми генерального плану в подальшому трамвайна колія буде продовжена по вул. Вернадського до автовокзалу на вул. Стрийській.

На підставі ТУ №15-4303 від 14.11.2011 р. виданих ЛМКП «Львівводоканал» проектом передбачено перекладку водопровідних мереж в місцях переходів через пр. Червоної Калини.

Лот 2. Будівництво трамвайної лінії на житловий масив «Сихів» (від вулиці Свєнціцького до вулиці Угорської)

Замовником проектно-кошторисної документації є управління капітального будівництва Львівської міської ради. Проект розробив Львівський державний інститут проектування комунального будівництва ДП «Львівдіпрокомунбуд» в 2012 р.

Протяжність вулиць Свенціцького – Снопківської - В.Стуса - Угорської становить 1,6 км. Вартість будівельно-монтажних робіт відповідно до результатів тендерних торгів становить 8 566 527,62 євро з ПДВ, 7 138 773,02 євро без ПДВ. Проектом передбачається реконструкція вулиці В.Стуса і реконструкція транспортного вузла в районі поворотного кільця трамвайного маршруту №4. Межі робіт по реконструкції транспортного вузла прийняті з урахуванням виконання будівельних робіт по реконструкції трамвайних колій, проїзних частин, тротуарів та інженерних мереж.

Проект реконструкції мереж водопроводу та каналізації виконано на підставі технічних умов виданих ЛМКП «Львівводоканал». Водопровідні мережі запроектовані з поліетиленових труб по ДСТУ БВ.2.7-151:2008 діаметром 63, 110, 160, 225 мм та зі стальних труб діаметром 530х10 по ГОСТ 10706-76. Водопровід зі стальних труб діаметром 530х10 побудований.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ