Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

На шаховому турніру у Східниці переміг шахіст з Івано-Франківська

На шаховому турніру у Східниці переміг шахіст з Івано-Франківська У Східниці (Львівська обл.) пройшов четвертий шаховий турнір з швидких шахів "Східницьке літо 2014", переможцем якого став міжнародний майстер спорту Петро Голубка з Івано-Франківська, повідомили організатори.
Шаховий турнір розпочали  з хвилини мовчання на знак скорботи за загиблими на Майдані та в зоні АТО на сході країни.Вперше за чотири роки  у шаховому турнірні "Східницьке літо" не брали  участь шахісти із закордону. Були розіслані запрошення  шахістам, вони не давали відмови, але в кінцевому результаті спортсмени не приїхали. Слід зазначити, що  минулого році у  шаховому турнірі  змагалися шахісти із 7 країн — України, Естонії, Казахстану,  Німеччини, Молдови, Польщі, Росії.

У четвертому шаховому турнірі "Східницьке літо 2014" взяло участь 68 шахісти. Про престижність цього шахового турніру  засвідчує те, що участь у ньому взяли  міжнародні майстри спорту Петро Голубка (Івано-Франківськ) та Бутурин Володимир (Львів) , майстер спорту Попович Святослав (Львів), майстер ФІДЕ Затонских Віталій (м. Маріуполь, Донецька обл.), 17 кандидатів у майстри спорту,  решта учасників  першорозрядники. У цілому змагалися шахісти із всієї України – Києва, Львова, Макіївки (Донецька обл), Маріуполя (Донецька обл), Херсона,  Тернополя, Тячева (Закарпатська обл.), Івано-Франківська, Стрия (Львівська обл), Дрогобича (Львівська обл.), Дашави (Івано-Франківська обл.) , Долини (Івано-Франківська обл.), Дублян (Львівська обл) та з с. Ялинкувате (Сколівський район Львівська обл.). 

Найбільше представників було з  Борислава, Стрия та Львова. 

Найуспішніше на турнірі виступив шахіст з Івано-Франківська   Голубка Петро, він зайняв перше місце та  отримав традиційний кубок  шахового турніру "Східницьке літо 2014"  .  Другим місцем задовольнився  донеччанин Затонских Віталій. На третьому місці львів'янин  Попович Святослав. На четвертому місці Стецун Анатолій (м. Борислав Львівська обл), на п'ятому місці – львів'янин Тімушев Олександр.

Переможцем  турніру серед юнаків вікової категорії 1996 років  став львів'янин Козак Петро. На другому місці  Якимчук Соломія (Борислав). Третє місце посів  Кивацький Іван м. Дрогобич  (Львівська обл.). В номінації  серед юнаків вікової категорії до 1998 року   переможцем став  Дзюрак Віталій м. Стрий (Львівська обл.), на другому місці – Зик Сергій (Київ); третє місце – Гольський  Костянтин (м. Дрогобич). 

В номінації  юнаків вікової категорії  2000 рік   перше місце зайняв Панчак Остап (м. Дрогобич); на другому місці – Грохола Сергій (м. Стрий); третє місце –  Благут Андрій  (м. Стрий).Турнір проводився за правилами швидких шахів по швейцарській системі у 7 турів.  Контроль часу 15хв. на партію кожному учаснику.

Шаховий турнір проходив за підтримки  Східницької селищної ради та готельно-оздоровчого комплексу “Санта Марія”.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ