Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гройсмана просять стати аудитором Львівської міської ради

До віце-премєр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Гройсмана Володимира Борисовича звернулись із проханням забезпечити повну усебічну перевірку фінансового стану Львівської міської ради, її виконавчих органів, комунальних підприємств, повідомляють в ГО «СПАС».

Громадських активістів цікавить, які заборгованості та перед ким існують, які цільові кредити бралися і як використовувалися та чи існувала пряма потреба, які були серії запозичень та як використовувались, інше…

Нагадуємо, оприлюднена раніше депутатом Львівської міської ради, голови постійної комісії з питань фінансів та планування бюджету Яромиром Самагальським у ЗМІ цифра загального боргу міста Львів -становить 600 мільйонів. А справжня цифра боргу на сьогодні громадськості не відома взагалі, оскільки Львівська міська рада або не надає повної інформації на такі запити, або ігнорує та не відповідає взагалі, - вважають активісти. Саме тому, просять забезпечити проведення усебічної перевірки фінансового стану Львівської міської ради за період 2006-2014, але перш за все в період з 2010 до 2014р.

«Хочемо нагадати що відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Конституції України, оскільки територіальна громада володіє всім майном (в тому числі і тим, що йде в заставу під кредити) і бюджетом і має виступати гарантом повернення боргів – самостійно без врахування думки громади Львівська міська рада брати не може. Оскільки про гарантії громаду ніхто не питав та сама громада не скористалася своїм правом з 1996 року щоб організуватись, створити юридичну особу та створити органи місцевого самоврядування. Саме тому, львівська громада не брала жодного запозичення протягом періоду 2006 – 2014 роки і не може гарантувати повернення боргів. Більше того, як представники громади, ми можемо стверджувати, що за борги міста, власною кишенею за таких обставин мають віддавати посадові особи Львівської міської ради. Зокрема в першу чергу сам міський голова Львова Андрій Садовий, його заступники, секретар міської ради, директор департаменту економічної політики та начальник управління фінансів Львівської міської ради. Ми стояли і стоїмо на цій позиції, про яку з кожним днем дізнаються та висловлюють свою підтримку дедалі більше львів’ян», - прокоментував заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ