Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На «Шегинях» затримали контрабандні цигарки і айфони

Протягом доби у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, прикордонники Мостиського загону впіймали контрабандистів сигарет і айфонів, повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Так, 23-річний громадянин України, мешканець міста Львів,  у автомобілі «Фіат Дукато» намагався незаконно перемістити через кордон до Республіки Польща 7 190 пачок цигарок. 

Для цього він вдався до кустарного дообладнання спеціальними тайниками та подвійним днищем власного автомобіля. Натомість цигарки доправити до Польщі не зміг, оскільки прихований товар було виявлено прикордонниками під час огляду транспортного засобу, про що, відповідно,  проінформовано також і працівників митниці.

За свої протиправні дії водій отримав протокол про порушення митних правил, чималий штраф та вилучення товару і транспортного засобу.

У іншому випадку, на пішому переході, за оперативною інформацією, шегинські прикордонники ініціювали проведення спільного з працівниками митниці огляду ручної поклажі у громадян що слідували на вхід в Україну.

В результаті проведених заходів було виявлено факт прихованого переміщення через кордон мобільних телефонів. Так, п’ятеро жінок, мешканок Львівської області, серед власних речей намагались пронести через пункт пропуску 22 смартфони марки «Apple Iphone 5s». 

Відносно вищевказаних громадян працівниками митниці було складено протоколи про порушення митних правил, мобільні пристрої  вилучено, загальна сума оцінки складає 166 200 грн.

Нагадаємо, що протягом липня прикордонниками Мостиського загону вже двічі виявлялися спроби незаконного переміщення через державний кордон мобільних пристроїв. У пункті пропуску «Шегині» 17 липня було вилучено 60 шт.  мобільних телефонів марки «SAMSUNG», а 18 липня у пункті пропуску «Краковець» ще 15 смартфонів марки «Apple Iphone 5s» .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ