Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хто попаде під третю хвилю мобілізації

В Україні розпочалася третя хвиля мобілізації. Яка буде значно масштабнішою чим дві попередні. Про це сьогодні, 25 липня, під час брифінгу повідомив т.в.о. військового комісара Львівщини підполковник Олександр Тіщенко.

Він наголосив, що обов’язок кожного військовозобов’язаного громадянина добровільно з’явитися у військомат. Мобілізованих не одразу відправлять у зону бойових дій. Після мобілізації бійці проходитимуть бойове злагодження військ на полігонах.

За словами Тіщенка, вже є добровольці. Серед них багато осіб старшого віку, які не підлягають відправці.

«Корупція – це поняття таке, вона є скрізь, але у мене такого не буде. Служити будуть усі!», - сказав  підполковник Олександр Тіщенко.

Він пояснив, що не підпадають під мобілізацію батьки трьох неповнолітніх дітей.

За словами підполковника, всі мобілізовані повинні з’явитися одразу ж з усіма  документами щодо опікунства чи хвороби.

«Кои люди відстоювали свої громадянські права на Майдані, то ніхто не перевіряв сколіоз. Це майже Майдан, але іншого масштабу. Це війна за незалежність,і люди на цій війні теж змагаються за своє майбутнє. Якщо ми не зупинимо їх там, то будемо зупиняти їхні танки під Львовом», - сказав Тіщенко.

До того ж він наголосив, що у випадку відкритої агресії з боку Росії та розгортання повномасштабної війни будуть створені військові загони,куди будуть залучатися усі без виключення.

Як зазначив заступник військового комісара – начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи полковник Ігор Сизонов, тих,хто має 25 років і не служив в армії,призиватимуть обов’язково, адже їх легше навчити,аніж тих, хто проходив війському службу багато років тому.

Він також додав, що бойові частини нададуть список військо-облікових спеціальностей, згідно з якими і буде відбуватися мобілізація.

Наприклад, є потреба бойових частин у бухгалтерах, програмістах, кухарях. Ці категорії населення призиватимуть навіть, якщо вони не служили в армії.

Також в армію братимуть і дівчат, зокрема медиків та психологів.

Фото - news.bigmir.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ