Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Малайзія може прислати своїх поліцейських для охорони місця падіння Боїнга

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Малайзії Наджибом Разаком, повідомила прес-служба Президента України.

Президент відзначив ефективність своєї зустрічі з міністрами закордонних справ і транспорту Малайзії Аніфою Хаджи Аманом та Лео Тіонг Лайєм, на якій обговорювались питання, пов’язані з терористичним актом, внаслідок якого загинули пасажири та екіпаж літака «Малайзійських авіаліній», серед яких було 23 громадянина Малайзії.

Прем’єр-міністр Малайзії подякував українській стороні за зусилля в подоланні наслідків трагедії і поцікавився, чим малайзійська сторона може допомогти, щоб забезпечити безпеку місця трагедії на час розслідування, забезпечити охорону для безперебійної роботи експертів та недоторканність доказів.

Президент у відповідь подякував за взаємодопомогу і поінформував, що вчора були підписані двосторонні міжурядові документи з Королівством Нідерландів про передачу права на розслідування обставин збиття рейсу МН17 та Австралією, згідно з яким ця країна направить цивільний поліцейський контингент для охорони місця трагедії.

Прем’єр-міністр Малайзії повідомив, що його країна вивчить можливість також залучити малайзійські сили до поліцейського контингенту для забезпечення повного і незалежного експертного розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ